Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. In de Senior check zit lichamelijk onderzoek en uitgebreid laboratoriumonderzoek. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Expertises

Van basiszorg tot zorg waar meer kennis en ervaring voor nodig is. Wij gaan een stapje verder dan de gewone dierenarts. AniCura Stroowaert in Oud-Beijerland is een moderne en duurzame dierenkliniek. We hebben de mogelijkheid om extra zorg te bieden op het gebied van onder andere orthopedie, tandheelkunde en oncologie.

Onze expertises

De dierenarts-experts bij AniCura Stroowaert in Oud-Beijerland hebben veel expertise opgebouwd voor een aantal vakgebieden. Met deze kennis, kunde en ervaring is er in onze kliniek veel mogelijk. Meer dan bij een eerstelijns dierenarts. U kunt bij ons terecht voor de volgende expertises:

Laboratorium

Naast deze expertises, beschikken wij over een eigen laboratorium waar we de meest voorkomende onderzoeken kunnen doen. Denk aan:

Dit betekent dat u snel de uitslag weet en we snel het behandelplan met u kunnen bespreken. We doen ook bloedonderzoek voordat uw dier een operatie ondergaat. Dit is nodig voor de pijnbestrijding en de narcose die uw dier tijdens de operatie krijgt.

Mocht het nodig zijn, dan werken we samen met een extern laboratorium.

Gedragsadvies bij honden en katten

Valt uw kat u soms uit het niets aan? Of blaft uw hond overdreven veel? Dan kunnen gedragsproblemen de oorzaak zijn. Wij geven u graag advies over het gedrag van uw hond of kat.

Onze paraveterinairen Marjolein Koster en Angela Bijkerk weten ontzettend veel over het gedrag van honden en katten. Heeft u last van onderstaand gedrag bij uw kat of hond? Neem dan contact met ons op.

Gedragsproblemen bij katten:

  • onzindelijkheid
  • niet overweg kunnen met andere dieren in huis
  • aanvallen handen en/of voeten
  • stelen van voedsel

Gedragsproblemen bij honden:

  • problemen met andere dieren en/of soortgenoten
  • niet alleen thuis kunnen zijn
  • moeite met luisteren in het algemeen
  • niet (meer) zindelijk zijn
  • moeite met hulpmiddelen zoals een halti, muilkorf of band
  • overmatig blaffen

Hoe werkt het gedragsadvies?

  1. intakegesprek: allereerst volgt er een intakegesprek. Tijdens een eerste gesprek bespreekt u met de gedragsadviseur welk ongewenst gedrag uw dier vertoont. Het kan zijn dat we u vragen het gedrag te filmen. Dit kan ons helpen bij het geven van een goed advies.
  2. Soms is een lichamelijk onderzoek door een dierenarts nodig om eventuele lichamelijke problemen uit te sluiten.
  3. Wanneer uw huisdier echte agressie vertoont, sturen we u door naar een gedragsdeskundige.

Gehoorzaamheidscursus

Wij adviseren u in ieder geval, of uw dier nu ongewenst gedrag vertoont of niet, om met uw hond of pup op gehoorzaamheidscursus te gaan. Zo kunt u op een leuke manier uw huisdier beter leren kennen. En kunnen een hoop gedragsproblemen voorkomen worden.

Neem contact met ons op voor goede adressen van gehoorzaamheidscursussen.

Lees hier meer over:

Did this article help you?

Please select what suits your situation or type on your own. We greatly appreciate your feedback.

Thank you!

We really appreciate it

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.