Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Oogheelkunde bij AniCura Stroowaert - Oud-Beijerland

Heeft uw hond of kat last van de ogen? Bijvoorbeeld een hoornvliesbeschadiging of een zweer? Onze dierenarts-experts hebben veel kennis en expertise over oogheelkunde. Daarom is er veel mogelijk, meer dan bij een gewone dierenarts.

Oogheelkunde

Wij doen de meeste operaties die voorkomen bij oogproblemen. Daarvoor werken wij soms met een operatiemicroscoop, bijvoorbeeld bij operaties aan het hoornvlies. Ook kunt u bij ons terecht voor oogdrukmetingen. Dat kan blindheid bij glaucoom voorkomen.

Lees meer:

Expert in oogheelkunde 

Heeft uw hond of kat problemen met het oog? Bijvoorbeeld een oogzweer die maar niet herstelt? Onze dierenarts-experts hebben veel kennis over het onderzoek, de diagnostiek en de behandeling bij oogprobemen.

Wij hebben de apparatuur in huis om de binnen- en buitenkant van het oog van uw dier uitgebreid te onderzoeken. Dit zonder dat uw dier hier veel last van heeft. Zo helpen we met een juiste diagnose. Gelukkig kunnen veel problemen aan het oog eenvoudig verholpen worden, bijvoorbeeld met oogzalf of -druppels.

Soms is er een oogoperatie nodig. We bespreken dit dan met u en verwijzen u als nodig door naar een specialist op dit gebied. Op deze manier kunnen we zorg van hoge kwaliteit aan uw dier geven als hij last heeft van oogproblemen.   

Behandelingen van oogziekten 

Lees meer over de verschillende operaties en behandelingen van oogziekten. 

Andere behandelingen zijn: 

  • Ooglidtumor verwijderen 
  • Hechten van verwondingen aan het oog 
  • Hoornvliesbeschadiging verhelpen 
  • Verwijderen van haren die het oog irriteren 
  • Behandeling van de traanbuis  
     

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd