Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Renée Chalmers Hoynck van Papendrecht
Dierenarts

Renée Chalmers Hoynck van Papendrecht

Dierenarts, baasje en bestuurder
Dierenarts
Renée Chalmers Hoynck van Papendrecht
Dierenarts, baasje en bestuurder

Ik werk 34 jaar met veel plezier als gezelschapsdierenarts, waarvan 22 jaar in Den Helder: een plaats waar ik trots op ben en maatschappelijk actief ben bij onder andere het Dierentehuis ’t Schuthok en het Vogelasiel.

Als baasje van AniCura Den Helder werk ik samen met een super zelfstandig, professioneel en betrokken team. Hier word ik elke dag weer erg blij van!  

In 1986 studeerde ik als dierenarts af aan de Universiteit Utrecht. In 1979 heb ik mijn bachelor Biologie behaald. 

Dierenarts in hart en nieren

Waarom heb ik voor dit vak gekozen? Omdat het een veelomvattend vak is vol met uitdagingen. Je doet alles vanaf de eerste consult, diagnostiek, de anesthesie, tot de operaties aan toe. Je bent bezig met mens en dier. Ik geniet er van hoe mensen zijn met hun dier. En natuurlijk ben ik zelf ook dol op dieren.

Zelf heb ik ook een hond: Duuk, een kruising Labrador en Chesapeake Bay retriever. Lees hier hoe Duuk op mijn pad kwam.

Werken volgens de nieuwste inzichten

Het is voor onze kliniek heel belangrijk om van de ontwikkelingen in de veterinaire wereld op de hoogte te zijn en volgens deze te werken. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk voor u en uw huisdier. En hier draag ik ook actief aan bij. Doordat ik bestuurslid ben van de World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) bezoek ik jaarlijks vele congressen, zowel nationaal en internationaal.

Op nationaal niveau draag ik bij als lid van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) aan het dierenwelzijn in Nederland.  De combinatie van praktijk en bestuursfuncties vind ik heel verfrissend.

Bekijk ook het interessante RDA-rapport 'Staat van het Dier', over de verschuivende relatie tussen mens en dier in Nederland.

Cytologie en en oncologie

Naast de basis diergeneeskunde heb ik expertise in interne geneeskunde, cytologie en oncologie. Mijn eerdere studie Biologie komt hierbij goed van pas. Ook heb ik veel cursussen en congressen in deze vakgebieden gevolgd.

Andere interesses

Als ik niet werk vind ik het leuk om te reizen, koken, lezen, tennissen en wandelen met mijn hond Duuk langs het strand. Ook geniet ik erg van kunst en cultuur. 

Daarom AniCura Den Helder..!

Ik nodig u uit om de rubrieken ‘Over ons’ en ‘In de samenleving’ te lezen om te weten waarom u voor ons gekozen hebt of gaat kiezen. Of neem contact met ons op. Welkom!

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd