Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Merel Vriens
Dierenarts

Merel Vriens

Cardiologisch dierenarts
Dierenarts
Merel Vriens
Cardiologisch dierenarts

Expertises: 

  • Echocardiografie
  • ECG

Hallo iedereen, ik ben Merel Vriens, cardiologisch diernarts bij AniCura Tilburg. In 2011 ben ik afgestuurd als huisdierenarts aan de Universiteit van Gent in België. Na enkele jaren bij andere klinieken gewerkt te hebben werk ik nu met veel plezier bij AniCura Dierenziekenhuis Tilburg. 

Grote passie voor cardiologie

De eerste jaren als dierenarts heb ik me gericht op het doel om een goede allround en ervaren dierenarts te worden. De laatste vijf jaar heb ik een grote passie gekregen voor de cardiologie van honden en katten, met name de beeldvorming hiervan: röntgen en echografie.

Sinds 2021 volg ik de Europese nascholing Cardiologie aan de ESAVS. Dit jaar ben ik gestart met het certificate programme Cardiology aan de ESAVS. Dat houdt in dat ik een case log studie moet bijhouden, 5 cardiologie cursussen moet volgen en van elke cursus moet slagen voor een examen. Dit programma duurt minimaal 2 jaar.

Nascholingen

Ik vind het erg belangrijk om up to date te blijven met de nieuwste kennis. Daarom ga ik elk jaar op nascholing in het buitenland en bezoek ik congressen van de ECVIM.

Nascholing interne en kattengeneeskunde

Voor interne geneeskunde volg ik zo'n één keer per jaar nascholing: je kunt altijd iets blijven leren over zo'n breed vlak in de diergeneeskunde. Ik vind het heerlijk om een goede interne patiënt uit te werken en te behandelen met alle mogelijke onderzoeken (bloed/echo).

Ook volg ik eens in het jaar nascholing over kattengeneeskunde. Ik heb een zwak voor katten en veel interesse in hun gedrag en de ziektes die ze niet willen tonen. Sinds ik een Cat Friendly clinic heb opgezet, ben ik zoveel van ze gaan leren.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd