Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Emma Derks
Dierenarts

Emma Derks

Dierenarts
Emma Derks

Ik ben Emma Derks en werk als dierenarts bij AniCura Dierenziekenhuis Tilburg. 

Mijn opleiding en achtergrond

Ik heb mijn bachelor diergeneeskunde gehaald in Antwerpen en vervolgens de master in Gent. Mijn hele leven heb ik al dierenarts willen worden en hier heb ik eigenlijk ook nooit over getwijfeld. Ik heb altijd met dieren willen werken, ik hou er van om de handen uit de mouwen te steken en vind geneeskunde heel interessant. 

Mijn werk

Wat ik vooral leuk vind aan mijn werk is dat je als dierenarts echt een verschil kan maken. Tevens vind ik het constant bij leren, mens en dier helpen en het samen werken met collega's ook erg leuk. 

Met een trots gevoel je werkdag afsluiten helpt zeker mee!

Eerstelijns diergeneeskunde

Op dit moment verdiep ik me vooral in de eerstelijns diergeneeskunde. Dit betekend dat er een breed scala aan onderwerpen aan bod komt. Door nascholingen te volgen probeer ik constant up to date te blijven en ook steeds bij te leren. 

Nascholingen

Minstens 1 a 2 keer per maand volg ik een nascholing. Zo heb ik al meerdere nascholingen gevolgd over bijvoorbeeld:

  • echografie
  • tandheelkunde
  • dermatologie
  • cat friendly handling
  • interne geneeskunde
  • en meer! 

Het leuke hieraan is dat ik dit dan gelijk weer kan inzetten om onze huisdieren de beste zorg te geven. Daarbij ontmoet ik veel collega's waar ik dan mee kan sparren. Ook doe ik mee aan het AniCura Veterinary Graduate Program en binnenkort start ik met een Surgery Track.

Vrije tijd

Zelf heb ik op dit moment 2 katten (Dolce en Vita). Ik heb deze overgenomen van iemand die er niet meer voor kon zorgen. Het liefst zou ik nog veel meer dieren opvangen, maar helaas is Dolce erg dominant en laat dit niet echt toe. Ook heb ik nog een paard (Evanto). Evanto heb ik zelf gefokt. Helaas heeft hij op dit moment meerdere blessures waardoor hij nu lekker de wei op mag samen met een hoop andere paarden. 

Zelf ben ik ook een 'sociaal dier'. Dat betekent dat je mij niet zo snel thuis zal aantreffen en dat ik vaak op pad ben naar familie en/of vrienden. Ik sta graag voor een ander klaar. Daarnaast ben ik graag buiten en ga ik elk jaar op wintersport. Vakanties en nieuwe plekken ontdekken is ook iets waar ik altijd heel erg naar uitkijk.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd