Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Frauke Vollinga
Paraveterinair

Frauke Vollinga

Paraveterinair
Paraveterinair
Frauke Vollinga
Paraveterinair

Passie voor honden

Ik heb altijd al een passie gehad voor honden. Ik wil graag beter begrijpen welke oorzaak achter bepaald gedrag ligt. In september 2021 ga ik beginnen met de studie Kynologisch Gedragstherapeut voor honden aan de Tinley Academie. Met deze studie kan ik hondeneigenaren helpen om ongewenst gedrag bij hun hond om te buigen naar gewenst gedrag. Verder heb ik de opleiding paraveterinair afgerond aan het Helicon in Den Bosch.

Diversiteit en verrassingen

Mijn werkdag is nooit hetzelfde als de dag ervoor. Dat is wat dit werk ontzettend leuk maakt. De reden dat ik voor dit beroep gekozen heb is dan ook de afwisseling en mijn passie voor dieren die ik sinds kinds af aan heb. Deze passie is alleen maar gegroeid. Er is geen enkel dier hetzelfde en dit geldt ook voor de aandoeningen of behandelingen die gepland staan. Het is altijd een verrassing wie er in de kliniek binnenkomt.

Asielhond Mars

Ik heb een asielhond genaamd Mars. Hij is een podenco kruising uit Spanje. Dit kun je ook wel merken aan zijn liefde voor de zon. Voorheen heb ik altijd cavia's gehad, maar eigenlijk wilde ik al heel lang een hond. Die liefde is een hele tijd geleden al begonnen, ook omdat wolven mijn lievelingsdieren zijn. Na lang zeuren hebben we een hond geadopteerd uit het asiel! Het is een enorme sukkel, maar dat maakt hem speciaal. Hij is vooral ontzettend lief.

In de natuur

In mijn vrije tijd ben ik vaak buiten te vinden. Ik loop graag met Mars en mijn vriend door de natuur en neem meestal mijn fototoestel mee. Foto's maken is een van mijn andere passies, samen met tennissen en piano spelen. Ook kan je mij vinden in de tuin, in een luie stoel met een goed boek of aan tafel met een tekenblok.

Vreemde talen

Ik ben bezig met het leren van verschillende vreemde talen. Ik wil graag mijn Cambridge Engels certificaat halen, maar ik vind het ook super interessant om de Japanse, Spaanse of Koreaanse taal weer op te pakken!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd