Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Fertiliteitsbegeleiding bij AniCura Dierenkliniek Eersel

Van fertiliteitsonderzoeken tot drachtecho. Als u wilt gaan fokken moet u een aantal onderzoeken en tests doen. AniCura Dierenkliniek Eersel heeft de expertise en apparatuur in huis om u bij het fokken te begeleiden en adviseren.

Bij AniCura Dierenziekenhuis Eersel hebben we veel expertise opgebouwd in voortplanting bij honden. Wij begeleiden uw hond van loopsheid tot bevalling. Om te zorgen dat alle factoren voor bevruchting optimaal zijn werken wij met een vruchtbaarheidstotaalpakket. De onderzoeken kunnen uiteraard ook los afgenomen worden. Wilt u met uw dier gaan fokken dan bent u bij ons team dus aan het juiste adres.

Voorafgaand aan het fokken: de screening

Wilt u uw dier laten screenen op mogelijke erfelijke aandoeningen? Dit is mogelijk in onze dierenkliniek. Mogelijke screeningsonderzoeken zijn:

  • ED onderzoek (elleboogdysplasie)
  • HD onderzoek (heupdysplasie)
  • Patella luxatie onderzoek
  • Baertest
  • Algemeen gezondheidsonderzoek
  • DNA onderzoeken

Vraag ons naar de mogelijkheden voor uw ras.

Drachtig worden van uw hond

Soms is het lastig om een teef drachtig (zwanger) te laten worden, en is er hierbij hulp nodig. Bij AniCura Dierenkliniek Eersel helpen we u graag met de beste begeleiding om u uw hond drachtig te maken.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Kunstmatige inseminatie

In Nederland is het wettelijk vastgelegd dat dekking en dracht bij honden zoveel mogelijk via de natuurlijke weg moet verlopen - via dekking van de hond. Kunstmatige inseminatie is alleen toegestaan als:

  • door een kortdurende blessure natuurlijke dekking niet mogelijk is
  • de dekreu niet beschikbaar is

Lees ook: kunstmatige inseminatie

Vragen of advies?

Twijfelt u, of heeft u vragen heeft over mogelijke operaties of kosten? Neem dan gerust contact op met ons, we helpen u graag.

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd