Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Expertise tandheelkunde

In onze kliniek in Harderwijk beschikken we over een volledige en moderne tandheelkundige unit voor behandelingen van het gebit van uw huisdier, zoals het trekken van tanden of kiezen, wortelkanaalbehandelingen, boren en polijsten.

Jaarlijkse gebitscontrole bij uw huisdier

Wist u dat 70 tot 80 procent van onze honden en katten met de leeftijd van twee jaar rondloopt met pijnlijke gebitsproblemen? Huisdieren zijn helaas meesters in het verbergen van pijn. Daarom blijven deze problemen voor u als baasje vaak onopgemerkt.

Wees pijn en ongemak voor, en laat het gebit van uw huisdier jaarlijks door ons controleren tijdens de gebitscontrole.

Gebitsproblemen bij huisdieren

Problemen aan het gebit komen vaak door tandplak, dat zich kan ontwikkelen tot tandsteen. De ophoping van tandplak met bacteriën kan leiden tot vervelende ontstekingen bij uw hond of kat, stinken uit de bek, losse of verlies van tanden en in het ergste geval tot ontstekingen in organen in het lichaam.

Lees ook:

Tandheelkunde bij konijnen en knaagdieren

Niet alleen honden en katten hebben regelmatig last van het gebit, ook konijnen en knaagdieren hebben regelmatig afwijkingen aan tanden of kiezen. Konijnen en knaagdieren hebben levenslang doorgroeiende kiezen die los kunnen gaan zitten en waar vervolgens haken op ontstaan, waardoor het dier niet meer kan eten.

Lees ook:

Dentale röntgen

Niet alle aandoeningen zijn met het blote oog te zien, denk bijvoorbeeld aan tanden die niet zijn ‘doorgekomen’ zijn, aangetast kaakbot, resterende wortels van afgebroken elementen.

Met ons speciale röntgenapparaat voor het gebit (dentale röntgen) kunnen we röntgenfoto’s maken van het gebit en de tandwortels van uw huisdier. Hiervoor is altijd een narcose nodig. Als we tijdens het onderzoek iets ontdekken, kunnen we vaak gelijk de behandeling uitvoeren, zoals een uitgebreide gebitsreiniging of het trekken van een tand of kies.

Vraag, of afspraak maken?

Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd