Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Expertises

Naast de basiszorg, kunt u ook met uw dier bij ons terecht voor zorg waar meer ervaring, kennis of betere voorzieningen voor nodig zijn.

En meer...

Naast bovengenoemde drie expertises hebben wij meer ervaring en uitgebreide kunde in huis; hier onder leest u meer.

Oogonderzoek bij dieren

Is er iets in het oog van uw hond gekomen? Knijpt uw kat veel met het oog? Misschien heeft uw dier last van oogproblemen. Met een oogonderzoek kan de dierenarts ontdekken wat het problemen is.

De dierenarts in Almere kan ook een oogboldrukmeting doen. Met een speciaal apparaat komt de dierenarts erachter of uw dier last heeft van een te hoge of lage oogboldruk. Dit kan problemen geven of zelfs leiden tot blindheid.

Medische beeldvorming

Heeft uw dier pijn aan zijn of haar gewrichten? Of is het nodig om zacht weefsel en organen van uw dier te bekijken? Met medische beeldvorming kan de dierenarts de juiste diagnose stellen. Bij AniCura Almere kunt u terecht voor:

  • röntgen; op de röntgenfoto kijkt de dierenarts onder andere naar botten en gewrichten
  • echografie; bijvoorbeeld van de buik of als uw dier drachtig is
  • hartecho; met een hartecho kijkt de dierenarts of het hart goed werkt.

Voor het maken en beoordelen van eenvoudige echo’s kunt bij dierenarts Judith Nannes terecht. Voor uitgebreide echo’s komt er één dag per week een echo-deskundige bij ons langs.

Laboratorium

Als uw dier ziek is, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is. AniCura Dierenartsen Almere heeft een uitgebreide laboratorium met moderne apparatuur in de kliniek. Een groot voordeel hiervan is dat u niet lang hoeft te wachten op de uitslag van urine-, bloed- of ontlastingsonderzoek. De meeste onderzoeken zijn binnen 30 minuten klaar. Zo kunnen we u meteen een advies geven over de behandeling.

Uitleg over de uitslag

Is er bloed afgenomen bij uw dier? U krijgt van ons een uitdraai mee van de uitslag. We leggen de uitslag aan u uit zodat u goed op de hoogte bent van wat er uit het onderzoek is gekomen. Als het duidelijk is wat er met uw dier aan de hand is, bespreken we het behandelplan met u.

Bloedonderzoeken

In het laboratorium doen we verschillende onderzoeken. Denk aan bijzondere bloedonderzoeken van de rode en witte bloedcellen. Met deze onderzoeken weten we of uw dier last heeft van ontstekingen, bloedarmoede of de schildklier. U ontvangt na ongeveer 30 minuten de uitslag.

Andere onderzoeken

Naast het bloedonderzoek doen we:

Fretten

Vergeet niet regelmatig met uw fret bij de dierenarts te komen voor een controle. Fretten laten het namelijk niet snel zien als ze ergens last van hebben. Onze dierenartsen en paraveterinairen geven bijvoorbeeld vaccinaties. Denkt u dat uw fret ergens last van heeft?

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd