Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Met uw kat naar de dierenarts

Bij AniCura Dierenziekenhuis Breda besteden we bijzondere aandacht aan zorg voor katten, bijvoorbeeld door gescheiden wachtruimtes voor hond en kat en door ons veel in zorg voor katten te verdiepen.

Dat doen we bijvoorbeeld door jaarlijks bijscholingen te volgen en binnen ons team hard te werken aan continue verbetering van de zorg voor uw kat.

Over onze behandelingen en expertises

Bij ons dierenziekenhuis is er veel aanzorg voor uw kat mogelijk, we kunnen meer dan een gewone dierenarts. Bekijk onze behandelingenlijst of ga naar onze expertisepagina.

Ga direct naar:

Hét dierenziekenhuis voor uw kat

Als kattenbezitter zult u regelmatig met uw kat het dierenziekenhuis bezoeken. De reden voor dit bezoek kan zijn een regelmatige controle, een vaccinatie, ziekte of pijn zijn. Wij hebben alle apparatuur en kennis in huis om uw kat te helpen met de beste zorg: van uitgebreid bloedonderzoek, tandheelkunde en endoscopie tot chirurgie en orthopedie.

Katvriendelijke klinieken

Katten zijn vaak niet graag van huis en kunnen nieuwe indrukken spannend vinden. We doen er bij ons dierenziekenhuis daarom alles aan om het bezoek voor uw kat zo stressvrij mogelijk te maken. Om het contact met andere dieren zo veel mogelijk te voorkomen, zijn de wachtkamers voor honden en katten bij ons gescheiden.

Onze dierenartsen en paraveterinairen gaan liefdevol, zorgzaam en voorzichtig met uw kat om, zodat het onderzoek of de behandeling voor uw kat zo comfortabel mogelijk is. 

Tips bij dierenartsbezoek met uw kat

Gebruik een reismandje wanneer u uw kat buitenshuis gaat vervoeren. U kunt af en toe wat traktaties voor uw kat in het mandje leggen, zodat het als een 'fijne plek' gezien gaat worden.

Het reismandje bedekken met een deken of handdoek kan er ook voor zorgen dat uw kat kalm blijft. De bescherming die een deken geeft zal ervoor zorgen dat de kat zich veilig en zeker voelt. Lees ook: kat in reismand

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd