Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Beeldvorming bij AniCura Dierenkliniek Rijngeest - Oegstgeest

Is er bij uw huisdier vervolgonderzoek nodig, waar uw dierenarts niet de kennis of apparatuur voor heeft? Bij AniCura Dierenkliniek Rijngeest - Oegstgeest kunt u terecht voor een röntgenfoto, echo of CT-scan. Hierbij maken we alleen gebruik van de modernste apparatuur en technieken. Met jarenlange ervaring in het lezen van deze beelden helpen wij u zo snel met een juiste diagnose voor uw dier.

Wat een ontzettend fijne mensen en deskundige artsen, die zéér goed overleggen en uitleggen!
Lief voor de dieren, top! -  Hoekman via Google Reviews

Echografie, röntgen en CT-scan

Het goed lezen van een röntgenfoto of echo-onderzoek is een vak apart. Onze dierenarts-experts in diagnostische beeldvorming (radiologen) hebben expertise in het in beeld brengen van afwijkingen en ziekten bij uw huisdier. Dit doen zij met röntgenfoto’s, echografie en CT-scans. Deze onderzoeken helpen bij het stellen van een diagnose. De radioloog maakt en/of beoordeelt onder andere:

  • röntgenfoto’s bij hond of kat beoordelen van borstholte, buik, botten en contrastonderzoek
  • echografisch onderzoek bij hond of kat, bijvoorbeeld van hart, longen, lever, milt, darmen en blaas
  • CT-scan hond of kat, bijvoorbeeld van longen, wervelkolom, neusholte en botten

Moderne apparatuur in eigen huis

Bij AniCura Dierenkliniek Rijngeest - Oegstgeest hebben we hoogkwalitatieve apparatuur en alle kennis in huis om snel röntgenfoto’s, echo’s en CT-scans te maken. Zo kunnen we uw dier zo snel mogelijk helpen met de best mogelijke zorg.

Laatste kennis in diagnostische beeldvorming

Het juist interpreteren van echo’s, röntgenfoto’s en CT-scans is een lastig vak. Door onze uitgebreide expertise, regelmatige bijscholing en jarenlange ervaring helpen onze radiologen u snel en een juiste diagnose voor uw dier.

Waarom naar een ziekenhuis voor dieren

Net als bij mensen, kunnen dieren voor complexe zorg verwezen worden naar een ziekenhuis voor dieren: een verwijscentrum. Hier werken dierenarts-experts of dierenarts-specialisten met veel kennis en ervaring in een bepaald vakgebied. Ontdek in deze video hoe de diergeneeskunde in Nederland eruit ziet, en hoe u de beste zorg voor uw dier vindt. Vragen of twijfels? Neem gerust contact met ons op. 

Bekijk ook: Zorg Wijzer

Contact of advies

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons, we helpen u graag met advies.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd