Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Tandheelkunde

Bij ruim 75% van de honden en katten ouder dan 3 jaar vormt zich tandplak op de tanden en kiezen.

De tandplak wordt later omgezet in tandsteen. Als de tandplak en tandsteen niet verwijderd worden, kunnen de bacteriën in de tandplak zorgen voor stank, ontsteking en pijn. Het tandvlees, de tanden en de kiezen worden hierbij aangetast.

Een gebitsreiniging voor uw hond of kat

Wanneer uw hond of kat veel tandplak en/of tandsteen heeft, adviseren we het gebit te laten reinigen. Dit gebeurt onder algehele narcose. Bij zo’n professionele gebitsreiniging zal het hele gebit én de bek onderzocht worden. Hierbij zullen we meestal eerst het tandsteen verwijderen om goed de tand of kies en het tandvlees hieronder te onderzoeken.

Verder maken wij röntgenfoto’s van het gebit om de gebitselementen en het bot goed te beoordelen. Hierna kan een goed advies gegeven worden en de juiste behandeling plaatsvinden.

Lees ook: gebitsreiniging bij hond of kat

De apparatuur in onze kliniek 

Onze kliniek heeft tandheelkundige apparatuur, waarmee intensieve behandeling van het gebit kan plaatsvinden. Ook beschikken we over een apart dentaal (gebits-) röntgenapparaat, waarmee we de kleinste details van het gebit goed in beeld kunnen brengen.

Na een mondtoilet onder narcose, begeleiden wij u bij het onderhoud van het gebit van uw huisdier met adviezen en gebitscontroles.

Preventieve gebitscontroles 

Preventieve gebitsconstroles worden uitgevoerd door onze paraveterinairs. Zij zijn hét aanspreekpunt voor de eigenaar die vragen heeft over de gezondheid van het gebit van zijn of haar dier.

Zij verzorgen in onze kliniek de gebitsreinigingen onder lichte narcose tegen gereduceerd tarief. Dit kunnen wij aanbieden zolang de gebitsproblemen kunnen worden aangepakt door grondige reiniging en polijsten. Wanneer er extra behandelingen noodzakelijk zijn, zoals het trekken van een kies of tand van uw hond of kat en/of röntgen van het gebit, dan zal de behandeling worden overgenomen door één van onze dierenartsen.

Gebitsbehandelingen waarbij het noodzaak is tanden of kiezen te verwijderen zijn van dien aard dat zij een veel grotere impact op het dier hebben. Vandaar ons motto; “voorkomen is beter dan genezen”. Deze gebitsconsulten vinden plaats op afspraak en op beide locaties.

Aan de hand van de gebitscontrole wordt bepaald of de hond of kat in aanmerking komt voor een gebitsreiniging. De kosten van de te bepalen behandeling worden met u besproken. Controle ná gebitsreiniging zijn kosteloos.

Wij nodigen u dan ook van harte uit om gebruik te maken van deze prachtige mogelijkheid!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd