Cardiologie bij AniCura Haaglanden

Met jarenlange ervaring en kennis op het gebied van hartziekten krijgt jouw dier bij AniCura Haaglanden de best mogelijke cardiologische zorg.

Onze dierenarts-specialist cardiologie helpt jouw dier met de modernste apparatuur en technieken, waarbij veiligheid altijd voorop staat.

Specialisme in hartziekten bij huisdieren

Heb je van jouw dierenarts een verwijzing gekregen voor vervolgonderzoek aan het hart of behandeling van een hartziekte? De dierenarts-specialist Niek Beijerink van AniCura Haaglanden staat met zijn team voor jouw huisdier klaar. Met aanvullende opleidingen en jarenlange praktische ervaring hebben hij en het team een brede expertise opgebouwd in hartziekten bij honden en katten. 

Niek Beijerink, Dierenarts, specialist cardiologie, PhD, Dipl. ECVIM

Moderne apparatuur en technieken

Voor alle onderzoeken maken we gebruik van moderne echo-apparatuur. 

Wanneer jouw dier een te snelle, te langzame of onregelmatige hartslag heeft of als jouw dier lijdt aan flauwtes (bewustzijnsverlies), dan is een ECG (ook wel EKG, in de volksmond "hartfilmpje") de aangewezen methode dit verder te onderzoeken. Hierbij wordt de elektrische activiteit in het hart gemeten.

Hartoperaties bij honden

Het kan zijn dat een cardiologisch onderzoek ons vertelt dat een hartoperatie de enige oplossing is. De dierenarts-specialisten van AniCura Haaglanden hebben ruim ervaring met de nieuwste technieken, waarbij veiligheid en kwaliteit altijd voorop staan.

Hartruis bij jouw dier?

Ons advies is om niet te lang te wachten met een aanvullend hartonderzoek. Aan de hand van de leeftijd, het ras, de aan- of afwezigheid van klinische klachten en de ernst van de hartruis kunnen we vaak al de ernst van de hartziekte inschatten. Met een hartecho kan duidelijk worden wat de onderliggende oorzaak is voor de hartruis.

Waarom naar een ziekenhuis voor dieren?

Net als bij mensen, kunnen dieren voor complexe zorg verwezen worden naar een ziekenhuis voor dieren: een verwijscentrum. Hier werken dierenarts-experts of dierenarts-specialisten met veel kennis en ervaring in een bepaald vakgebied. Ontdek in deze video hoe de diergeneeskunde in Nederland eruit ziet, en hoe je de beste zorg voor jouw huisdier vindt. Vragen of twijfels? Neem gerust contact met ons op. 

Bekijk ook: Zorg Wijzer

Afspraak maken

Je kunt alleen met een verwijzing van jouw dierenarts terecht bij team cardiologie. Jouw dierenarts kan beoordelen of het nodig is dat een dierenarts-cardioloog naar jouw huisdier kijkt. Je kunt ook zelf om een verwijzing vragen bij jouw dierenarts.

Twijfel je, of heb je nog vragen over behandelingen, onderzoeken of kosten? Neem dan gerust even contact op met ons, we helpen je graag verder.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd