Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Tandheelkunde bij AniCura De Waard

Houd het gebit van uw dier gezond en voorkom onnodige pijn en ziekte!

Zonder dat u het merkt...

Dieren kunnen last hebben van hun gebit zonder dat u hier iets van merkt. De alarmbellen gaan vaak pas rinkelen als het dier minder enthousiast eet of uit de bek stinkt. Maar ook voor die tijd kunnen problemen met het gebit of tandvlees zorgen voor ongemak en pijn bij uw dier. Zonder dat ze hier iets van laten merken.

Als een pijnlijke tandvleesontsteking niet op tijd wordt behandeld, kan de ontsteking zo diep in het weefsel gaan dat de tand of kies eruit valt. Ook kan de ontsteking via het bloed naar andere organen in het lichaam gaan. Het is dus belangrijk om gebitsproblemen op tijd te behandelen!

Lees ook:

Jaarlijkse gebitscontrole bij uw dier

Onze dierenartsen kijken tijdens de jaarlijkse controle en vaccinatie van uw dier ook altijd goed naar het gebit. Als daarbij afwijkingen te zien zijn, adviseren we u een afspraak te maken voor een gebitsbehandeling onder narcose. Deze afspraak vindt altijd plaats in onze kliniek in Alblasserdam.

Moderne apparatuur

De gebitsbehandeling bij uw dier voeren we uit met moderne apparatuur en een uitgebreid instrumentarium. Zo is het mogelijk om een röntgenfoto van het gebit te maken (dentale röntgen), zodat ook eventuele problemen binnenin de tand of in het steunweefsel zichtbaar worden.

Met de volgende behandelingen hebben wij veel kennis en ervaring:

Over de gebitsbehandeling

Een gebitsbehandeling bij een dier gebeurt onder algehele narcose. Om een goede inschatting te maken van het narcose-risico, adviseren we een pre-anesthetisch bloedonderzoek uit te laten voeren. Daarnaast wordt altijd uitgebreid naar hart en longen geluisterd. Bij risicopatiënten en afwijkingen in het bloedonderzoek zal de narcose aangepast worden.

Na de behandeling

Na de ingreep wordt uw dier in de warme kamer gelegd om lekker uit te slapen. Zodra hij of zij weer goed wakker is, mag uw viervoeter weer worden opgehaald. Eventueel zullen er antibiotica of pijnstillers meegegeven worden. De nazorg bespreken we bij het ophalen van uw huisdier.

Vraag over het gebit van uw dier?

Uw huisdier is bij AniCura Waard in goede handen. Heeft u een vraag over een behandeling, of over het gebit van uw dier? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd