Kim ter bruggen
Dierenarts

Kim van Bruggen

Dierenarts chirurgie 

Contactgegevens

Dierenarts

Kim van Bruggen

Dierenarts chirurgie 

Opleiding  

  • Diergeneeskunde

Al van jongs af aan heb ik een liefde voor dieren en wist ik dat ik dierenarts wilde worden. Ik vind het ontzettend leuk om mijn wetenschappelijke kennis en passie voor dieren in te kunnen zetten om dieren te helpen en beter te maken.  

Van bijbaan tot dierenarts  

Naast mijn studie diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent, werkte ik al een aantal jaren als dierverzorger/hulpkracht bij AniCura de Tweede Lijn. Dat is zo goed bevallen dat ik er na mijn afstuderen in 2022 mocht blijven werken, nu als dierenarts. Door elke dag samen te werken met dierenarts-experts en specialisten kan ik mij verder ontwikkelen binnen de tweedelijns diergeneeskunde. Mijn interesse gaat voornamelijk uit naar chirurgie en spoedpatiënten, maar ik wordt breed opgeleid, door op alle afdelingen mee te draaien. 

Afwisseling  

Het leuke aan mijn werk vind ik dat er een enkele dag hetzelfde is. Ondanks dat er afspraken gepland staan, weten we nooit hoe de dag eruit gaat zien en wat we kunnen verwachten. Er is enorm veel afwisseling tussen verschillende patiënten, daarnaast vind ik het werken met mensen én dieren erg leuk. 

Beestenboel  

Thuis is het een gezellige beestenboel. Allereerst is er de altijd vrolijke en enthousiaste Labrador Senna en 2 Boomertjes Noa en Ernie. Daarnaast heb ik een hangoorkonijn, genaamd Pip, die ik tijdens mijn opleiding tot dierenarts heb gekregen als ideale huisgenoot. 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd