Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Uw huisdier doorverwezen

Als u vanuit uw dierenkliniek wordt doorverwezen naar AniCura Dierenziekenhuis Tilburg, dan komt u terecht bij één van onze onze dierenarts-chirurgen, tandarts of cardiologisch dierenarts. Wij werken alleen met ervaren en kundige artsen, waardoor we de beste zorg bieden.

Veel dierenartsen uit de regio (en ook daarbuiten) vertrouwen de huisdieren die zij niet verder kunnen helpen toe aan onze zorg. Dat komt mede doordat we altijd bereikbaar én beschikbaar zijn. AniCura Dierenziekenhuis Tilburg is 365 dagen per jaar 24/7 beschikbaar voor diagnostiek, behandeling en advies. Baasjes kunnen ook zonder verwijzing terecht bij ons voor de zorg van hun dier.

Voor dierenartsen

Naar ons doorverwijzen? Ga naar Voor dierenartsen.

Spoed of geen spoed?

Heeft u een spoedgeval? Bel dan naar 013-5400215 om uw dier aan te melden en voor overleg met dienstdoende chirurg.

Geen spoed, maar wilt u wel een afspraak maken? Mail naar dzt@anicura.nl het patiëntendossier (deze kunt u opvragen bij uw eigen dierenarts) en relevante medische beeldvorming als u deze heeft. Bij voorkeur de medische beeldvorming als DICOM bestand versturen. Mocht versturen als DICOM niet mogelijk zijn, dan graag als .jpg in het grootste formaat en met de hoogste resolutie. Het versturen van grote bestanden gaat eenvoudig en snel via Wetransfer.

Wanneer wordt u doorverwezen naar het dierenziekenhuis?

U wordt doorverwezen met uw huisdier als uw dierenarts op een aandoening, ziekte of wond stuit, die hij of zij zelf niet kan verhelpen. Net zoals uw huisarts u naar het ziekenhuis doorverwijst. In een dierenziekenhuis vindt u dierenartsen die gespecialiseerd zijn in bepaalde onderdelen van de diergeneeskunde.

Na een behandeling of operatie worden u en uw huisdier altijd terugverwezen naar de eigen dierenarts. Uw dierenarts krijgt dan een verslag mee vanuit het dierenziekenhuis, zodat hij of zij precies weet wat er met uw dier is gebeurd.

Zonder verwijzing naar ons dierenziekenhuis

Wilt u bij ons langskomen zonder verwijzing van uw eigen dierenarts? Geen probleem! U bent van harte welkom. We kijken uw dier met veel zorg na, of dit nu is voor een probleem waar uw dier al een tijdje bij loopt, of omdat u graag een second opinion wilt.

Even voorstellen: onze artsen waar u naar doorverwezen kan worden, hun expertises

Drs. Lies Paardekooper

Dierenarts Lies Paardekooper heeft zich toegelegd op tandheelkunde. Als tandheelkundig dierenarts verhelpt zij alle grote ontstekingen en ongemakken in het gebit van een huisdier. Denk hierbij aan aandoeningen als Parodontitis en Gingivitis. Dit zijn vergevorderde ontstekingen in en onder het tandvlees.

Ontmoet Lies!

Drs. Jessica Bertens & Drs. Wilco Rasenberg

Dierenartsen Bertens en Rasenberg zijn twee zeer ervaren orthopedisch chirurgen. Dat betekent dat zij zich onder andere bezighouden met hernia's, elleboogdysplasie, botbreuken en nog veel meer! Ook verzorgen zij de CT-scan binnen het ziekenhuis. Hiermee kan er snel en pijnloos een diagnose worden gesteld bij een hond of kat.

Ontmoet Jessica en Wilco.

Drs. Merel Vriens

Dierenarts Merel Vriens heeft zich toegelegd op de cardiologie. U kunt bij haar terecht als u hond een probleem heeft aan het hart. Echocardiografie is de enige manier om een diagnose te stellen aan een ziek hart. Daarnaast kunnen we hierdoor een gericht behandelplan maken en het narcoserisico beoordelen.

Ontmoet Merel!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd