Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Marloes de Wit
Paraveterinair

Marloes de Wit

Paraveterinair
Paraveterinair
Marloes de Wit
Paraveterinair

Mijn naam is Marloes de Wit, geboren in Rotterdam, oktober 1961. In 1982 heb ik mijn opleidingen voor dierenartsassistente afgerond. Vervolgens heb ik in verschillende andere dierenartspraktijken gewerkt in de rest van Nederland.

Inmiddels werk ik al vele jaren met plezier bij deze kliniek! Ik vind het heerlijk om te werken met dieren en mensen. En niet onbelangrijk: om met advies en begeleiding mijn steentje bij te dragen in het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van de dieren.  

Honden- en kattengedrag

Bij mijn eerdere baan in het Dierenhotel van Martin Gaus heb ik veel geleerd over honden- en kattengedrag. Daar is gedrag ook mijn grote hobby geworden, en inmiddels is het mijn specialiteit binnen het assistentenvak. Ik volg hierin ook regelmatig cursussen en nascholingen.

Zo ben ik inmiddels gecertificeerd Dog Listener. Hierin pas ik de methode van Jane Fennell toe: Amichien Bonding. Ik vind het fijn om mensen meer te leren over het gedrag van hun hond of kat. Door de resultaten en inzicht zijn dierenliefhebbers elke keer weer verrast en gelukkig. En katten; fantastisch! Ik heb er al heel veel meegemaakt, en ik vind ze allemaal leuk en intrigerend.

Heeft u een vraag over het gedrag van u hond of kat? Neem contact met ons op, ik help u graag verder!

Vachtverzorging katten en konijnen

Daarbij vind ik het ook enorm leuk om vachtbehandelingen te doen van katten en konijnen. Binnen deze kliniek heb ik de kans gekregen om deze vaardigheid verder te ontwikkelen. De vachtverzorging doe ik op een katvriendelijke en vachtvriendelijke manier zonder narcose. Dit vraagt om geduldig en respectvol werken en inzicht in kattengedrag. Ik vind het heerlijk om op deze manier veel met katten te mogen werken. Ook hierin volg ik regelmatig cursussen, om mij hierin verder te intwikkelen en de laatste technieken te kennen. 

Hoe mijn liefde voor dieren begon

Op een gegeven moment wilde ik graag een hond, ik was 10 jaar en vond mezelf oud genoeg. Ik had al laten zien dat ik goed voor mijn cavia’s kon zorgen, dus ik wilde meer. En een hondenvriendje leek me fantastisch! Toen ik op een bepaald moment erg ziek was beloofden mijn ouders dat ik een hond mocht uitkiezen, als ik beter was. U snapt dat ik toen snel opknapte! Mijn eerste hondje werd een teckel, geweldige hond! Inmiddels ben ik drie honden verder en begrijp nu hoe hondentaal werkt! 

Mijn schatten Abeltje en Kiki

Op het moment mogen Wim, mijn maatje, en ik zorgen voor twee fantastische poezebeesten genaamd Abeltje en Kiki. Wat een geweldig duo! We beleven veel plezier aan ze en ze kunnen prima met elkaar overweg. Abeltje vindt het heerlijk om te helpen tuinieren, en Kiki is soms een Houdini: ze kan zich goed verstoppen! Omdat ik voldoende tijd en aandacht wil blijven geven aan deze twee schatten heb ik niet meer huisdieren, al is mijn hart groot genoeg voor meer! Daarom ben ik ook zo blij met mijn werk.

Ik hou van tuinieren en lezen. Als het mooi weer is zit ik graag nog een stukje achterop de motor van Wim. Zelf rijden is verleden tijd. 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd