Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Mariska Zijlstra
Paraveterinair

Mariska Zijlstra

Paraveterinair
Paraveterinair
Mariska Zijlstra
Paraveterinair

Verzorgen 


Mijn naam is Mariska Zijlstra en ik werk als paraveterinair bij AniCura Leeuwarden. Van kleins af aan wist ik al dat ik met dieren wilde werken. Ik ben ook opgegroeid tussen de dieren, van paarden tot cavia’s tot lammetjes. Sommigen hadden geen moeder en dan ging ik ervoor zorgen. Mijn liefde voor dieren is mede hierdoor al vroeg begonnen.  
Het leukste aan mijn werk vind ik het werken met de dieren, en dan vooral het meehelpen tijdens operaties en het verzorgen van dieren in de opname. Ik heb bijzondere interesse in anesthesie, waarin ik nascholing heb gevolgd. Het werk in de balie en aan de telefoon vind ik een leuke afwisseling. 


Bijzonder verhaal 


Thuis heb ik ook een paar huisdieren rondlopen met een bijzonder verhaal. Als eerste een labrador kruising genaamd Bella. Toen ze nog heel klein was moest ze al geopereerd worden omdat ze een vergroeiing aan haar voorpootje had. Ze is hier gelukkig helemaal van genezen en nu vindt ze het heerlijk om lekker te rennen en zwemmen.  

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd