Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Jannie Veenstra
Paraveterinair

Jannie Veenstra

Paraveterinair
Paraveterinair
Jannie Veenstra
Paraveterinair

Mijn naam is Jannie Veenstra en ben sinds 1 juni 2010 werkzaam bij AniCura Leeuwarden.

Vroeger

In 1967 ben ik geboren in Leeuwarden en ben opgegroeid in een gezellig gezin met veel kinderen en beesten. Niks was bij ons te gek: parkieten, katten,een mus, een tamme kraai, muizen, hamsters, cavia’s en een hond, alles werd mee naar huis gesleept. Iedereen was dol op dieren. In mijn jeugd was ik dan ook al snel samen met mijn zus werkzaam als vrijwilligster in het plaatselijke asiel.

Mijn passie achterna

In 1994 ben ik getrouwd en samen hebben we twee meiden gekregen. Deze kleine meisjes werden groot en moeders kreeg tijd om dat te gaan doen waar toch altijd haar hart heeft gelegen: het werken met dieren!

Als eerste ben ik weer als vrijwilligster bij dierenasiel “de Wissel” gaan werken. Hartstikke nuttig en leuk werk, maar toch gaf het mij geen volledige voldoening. In september 2008 ben ik daarom begonnen met een tweejarige opleiding als paraveterinair dierenartsassistente te Barneveld. Hierbij moest ik o.a. 700 uren stage lopen. In januari/ februari 2010 kwam ik als stagiaire binnen bij AniCura Leeuwarden. Een geweldig leuke tijd gehad waarin ik heel veel heb geleerd. Ik vond het vreselijk jammer dat mijn stage erop zat maar had ook de tijd wel even nodig voor het afronden van mijn studie.

Eind april 2010 kwam er een telefoontje of ik in de kliniek wilde komen werken, in eerste instantie voor de vakantieperiode. Ik ben inmiddels geslaagd voor mijn studie. Mijn vakantiebaantje is omgezet in een vast dienstverband en ik behoor ik dus tot de vaste ploeg assistentes. Een droomcarrière kun je wel zeggen. Het is heerlijk werken in een super team met mensen die zo enthousiast en deskundig met dieren zijn. Mijn expertise is de stagebegeleiding. 

Bodi, Koen en Lady

Ik heb zelf een oude Schapendoes Bodi van 14.5 jaar. Hij doet het nog super voor zijn leeftijd. Maar soms mindere dagen. Hij heeft Spondylose in zijn rug en is beginnend dementerend. Verder wordt het gehoor en zijn zicht slechter. Maar hij kan best nog heel leuk met hondjes rennen en vliegen en dan zie je echt niet dat hij al zo oud is. 

Mijn zorgenkindje is mijn kater Koen. Een aantal weken geleden liep hij ineens mank. Koen is een hele grote kat van 6.5 kilo en is 12 jaar. Zijn manken blijkt voort te komen uit artrose in de ellebogen, rug en heupen. Een heftige diagnose die ik niet zag aankomen. Maar we gaan ervoor. Koen krijgt natuurlijk als eerste pijnstilling en daarbij catoil met omega 3 en 6. Verder staat hij op een dieet voor de gewrichten. Ook krijgt hij eens in de twee maanden een injectie met anabolen voor de spieropbouw met daarbij fysiotherapie. Hij loopt minder mank en is wat afgevallen. Verder is hij nog aardig happy wat het belangrijkste is voor mij. Mijn andere kat is Lady en dit is de diva van het gezelschap.

Ik hou verder van voetbal, ik heb zelf 23 jaar gevoetbald. Verder shop ik graag en ga ik vier keer per week naar de sportschool.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd