Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Ellie Wijbenga
Paraveterinair

Ellie Wijbenga

Paraveterinair
Paraveterinair
Ellie Wijbenga
Paraveterinair

Hallo, ik ben Ellie Wijbenga geboren 1 september 1968 te Stiens. Van jongs af aan wilde ik al met dieren werken. Vroeger hebben wij altijd konijntjes en cavia’s gehad. Een hond mocht ik helaas niet van mijn ouders, maar zodra ik op mijzelf ging wonen kwam er als eerste een hond, dit was de Jack Russel “Flame”.

Uitgekomen droom

Ik kwam als klant altijd bij deze kliniek met mijn Jack Russel en een droom van mij was dan ook om hier als assistente te mogen komen werken. Dat is gelukt! En sinds 2010 ben ik werkzaam bij AniCura Leeuwarden. Ik ga altijd met heel veel plezier naar mijn werk. De omgang met mens en dier en de afwisseling in het werk passen goed bij mij. Ook vind ik het erg fijn om de stem te zijn voor de dieren die hulp nodig hebben. 

In 2013 heb ik de cursus Paraveterinair op het Groenhorst college te Barneveld met goed gevolg afgerond.

Het werken met een leuk enthousiast team is heel belangrijk, we zijn goed op elkaar ingespeeld. Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit balie en assisteren bij spreekuren. Daarnaast houd ik mij bezig met vachtverzorging van konijnen.

Op de boerderij

Ik ben getrouwd met een melkveehouder en wij wonen op een boerderij vlakbij Leeuwarden. Naast koeien hebben we drie Britse korthaar katten, Suus, Billy Bob en Indra. Deze buitjes liggen de hele dag als theemutsen in onze vensterbank. Ook hebben we twee bejaarde oude en heel eigenwijze teckels: Sjors en Boaz. Deze teckels hebben lange oren die nooit gebruikt zijn om te luisteren. Een Shetlander pony “Colin” waarmee ik in mijn vrije tijd grondwerk doe en beleer om voor een karretje/sulky te gaan lopen.

In mijn vrije tijd ben ik op de boerderij, tuinier ik graag en houd ik mij bezig met de dieren. 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd