Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Akke Hemrica-de Bruin
Paraveterinair

Akke Hemrica-de Bruin

Paraveterinair
Paraveterinair
Akke Hemrica-de Bruin
Paraveterinair

Mijn naam is Akke de Bruin. Van jongs af aan wist ik gewoon dat ik later iets met dieren wilde gaan doen, maar ik wist nog niet precies wat. Thuis hadden we veel verschillende dieren die ik met liefde verzorgde en mijn pake en beppe (opa en oma) hadden in die tijd een veehouderij waar ik natuurlijk elke vakantie te vinden was!

Scholing

Nadat ik de mavo had afgerond, besloot ik om naar de havo te gaan. Toen ik dat diploma had gehaald, schreef ik mij in voor de opleiding Diermanagement aan het Van Hall Instituut in Leeuwarden. Tijdens de opleiding diermanagement, las ik in het wekelijkse informatieblad van het Van Hall Instituut dat er in september (2003) een cursus paraveterinair/dierenartsassistente aangeboden zou gaan worden. Nadat ik me hiervoor had opgegeven, ging ik opzoek naar een stageplaats en zo ben ik bij deze kliniek terecht gekomen. Het toeval deed zich voor dat tijdens mijn stage er een plaatsje vrijkwam om fulltime te komen werken als dierenartsassistente!! Vlak daarna behaalde ik ook nog mijn hbo-diploma diermanagement en had ik dus alles afgerond qua studies.

Team

Vanaf het eerste moment dat ik werkzaam ben in de kliniek voel ik mij er helemaal ‘thuis’. Alle dierenartsen en assistentes vormen één team en daardoor is de werksfeer erg goed. De diversiteit aan diersoorten die er dagelijks binnenkomen, de verschillende behandelingen/operaties die er gedaan worden en het contact die je met de eigenaren hebt, zorgen voor een enorm boeiende baan!

Parttime

Vanaf eind 2007 ben ik parttime gaan werken. Dit omdat ik er een ‘fulltime baan’ bij heb gekregen als moeder van Wytze en Rikst! ook hebben we thuis twee katten en konijnen.

De twee dagen dat ik werkzaam ben binnen AniCura Leeuwarden, vul ik met balie- en telefoonwerkzaamheden. Ondanks dat ik nu ‘slechts’ twee dagen werkzaam ben, voel ik me nog steeds helemaal thuis en is het nog altijd enorm gezellig. De spreuk ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!’ is erg toepasselijk binnen de kliniek en past ook nog eens volledig bij mij! 

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd