Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Tandheelkunde

Een gezond gebit is belangrijk voor de totale gezondheid van uw dier. Wij besteden daarom extra aandacht aan het vakgebied tandheelkunde.

Dentale röntgenfoto’s

Bij dentale röntgen maken we speciale röntgenfoto’s van het gebit. Aandoeningen en ziektes van het gebit zijn namelijk niet altijd zichtbaar met het blote oog. Met deze foto’s kunnen we goed zien of het gebit van uw dier gezond is of dat een gebitsbehandeling nodig is.

Meer weten over

Het gebit van uw hond

Heeft uw hond last van een slechte adem? Meestal komt dat door tandplaque, tandsteen, voedselrestanten en bacteriële producten. Dit zijn problemen die veel voorkomen in het gebit van honden.

Lees hier meer over het gebit van uw hond en lees hoe u deze problemen kan tegengaan.

FORL bij katten

FORL oftewel Feline Odontoclastic Resorptive Lesions, of kortgezegd Resorptie Laesie (RL) is een gebitsaandoening bij de kat. Bij deze aandoening wordt de wortel van één of meerdere tanden aangetast waardoor tanden of kiezen kunnen afbreken.

Lees hier meer over FORL bij katten.

De zorg voor tanden van uw konijn

De tanden en kiezen van uw konijn blijven doorgroeien. Als de tanden of kiezen in een onjuiste stand staan, groeien deze verkeerd. Bij verkeerd groeiende tanden is het nodig om de tanden bij te slijpen of eventueel te trekken.

Contact

Er is bij ons veel mogelijk op het gebied van tandheelkunde. Heeft u vragen over de behandelingen of onderzoeken? Neem dan contact met ons op.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd