Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Artrosebegeleiding

Artrose is een gewrichtsaandoening, veroorzaakt door een verkeerde belasting of stand van het gewricht. Door een afspraak te maken met onze artroseconsulent kunnen we u en uw huisdier de juiste begeleiding bieden.

Wat is artrose? 

Artrose is een gewrichtsaandoening, veroorzaakt door een verkeerde belasting of stand van het gewricht. Er ontstaat slijtage van het kraakbeen en een vermindering van de gewrichtsvloeistof.  

Een terugkerende ontsteking in het gewricht is het gevolg van artrose, dit zorgt voor pijn en functieverlies van het gewricht.  

Meer weten?

Begeleiding bij artrose bij Dierenziekenhuis Breda 

Voor de beste begeleiding op maat voor uw huisdier, kunt u een afspraak maken voor een consult bij onze artroseconsulente Natasja. Het doel van het programma is om vroeg en effectief de klachten van ontsteking en pijn in beeld te brengen, de artrose onder controle te houden en te monitoren hoe het gaat. 

Programma artrosebegeleiding 

Het programma richt zich op verschillende pijlers: 

  • Medicatie 
  • Voeding of supplementen 
  • Bewegingsadvies 
  • Aanpassing leefomgeving 
  • Hulpmiddelen 
  • Gewichtsbegeleiding  

Artose behandelen 

Voor meer informatie over de behandeling van artrose bij uw dier, ga naar: behandeling artrose hond of behandeling artrose kat.  

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen over deze begeleiding, dan kunt u contact met ons opnemen. Ga naar: contact 

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd