Marieke Knies
Dierenarts

Marieke Knies

Drs. MANZCVS (Feline Medicine); EMSAVM (Internal Medicine) en Europees specialist interne geneeskunde in opleiding
Dierenarts
Marieke Knies
Drs. MANZCVS (Feline Medicine); EMSAVM (Internal Medicine) en Europees specialist interne geneeskunde in opleiding

Expertise

  • Katten
  • Interne geneeskunde

Opleiding

  • MANZCVS (Feline Medicine)
  • Europees specialist interne geneeskunde in opleiding

Waarom ik dierenarts wilde worden

Ik ben Marieke Knies, dierenarts bij AniCura in het Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht en het Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden in Rijswijk.

Van kinds af aan wilde ik al dierenarts worden. Ik was altijd bezig met het helpen van zieke dieren door ze te verzorgen en beter te maken. Het is dus heel tof dat ik er mijn werk van heb kunnen maken, de ideale baan!

Uitdagend

Het interessantste aan het werk is het gepuzzel. Dieren kunnen tenslotte niet zeggen wat er mis met ze is, waardoor elke patiënt weer een uitdaging is. Bovendien is het enorm afwisselend. Vooral op het verwijscentrum zien we de meer ingewikkelde gevallen. Puzzelen geblazen dus!

Met mijn vaste patiëntjes (en hun eigenaren) krijg ik heel snel een bijzondere band. Dat blijft speciaal en één van de leukste dingen aan het werk.

Expert in kattengeneeskunde

Ik heb me met name toegelegd op kattengeneeskunde. Ik heb namelijk extra opleidingen gevolgd op het gebied van kattengeneeskunde (feline medicine) en een Australisch examen met succes afgelegd.

Katten zijn ingewikkelde dieren. Ze zijn nog lastiger dan honden, omdat ze dingen moeilijker laten zien en ze altijd net even anders doen dan in de boeken staat. Katten schrijven zeg maar hun eigen boek.

Opleiding Europees specialist interne geneeskunde

Sinds april 2021 ben ik bezig met mijn opleiding voor specialist Interne Geneeskunde bij honden en katten. Hierdoor ben ik de aankomende jaren veel aanwezig in Utrecht op de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

Katten: Pip, Punky en Lyonesse Larksong Limpet

Als ik niet met dieren bezig ben, ga ik hardlopen, naar bootcamp of lezen. Verder heb ik zelf natuurlijk ook katten! Pip is een roodharige Europese korthaar. Zij is een diva die graag op avontuur gaat. En dan hebben we Punky, een bedachtzame oudere langharige kater van onbekende herkomst. Als derde is daar Lyonesse Larksong Limpet (roepnaam Purples of Limpi), een blauwe Russen dame die alles en iedereen lief vindt.

Afspraak of meer informatie?

Wilt u een afspraak maken, of heeft u een vraag? Neem contact met ons op.

Voor eigenaren

Afspraak maken

Je kunt alleen bij ons terecht op verwijzijng. Heb je een verwijzing van je eigen dierenarts? Dan kun je een afspraak maken.

Ga naar contact

Voor dierenartsen

Verwijzen naar ons

Als dierenarts naar ons verwijzen? Gebruik onderstaande button.

Verwijs uw patiƫnt

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd