Marianne de Ridder
Dierenarts

Marianne de Ridder

Dierenarts, chirurgie
Dierenarts
Marianne de Ridder
Dierenarts, chirurgie

Ik ben Marianne De Ridder en ben chirurg bij AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden en AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht.

Specialist chirurgie

Sinds 2009 ben ik afgestudeerd en ik wist al van jongs af aan dat ik dierenarts wilde worden. Sinds het afstuderen heb ik me verder verdiept in de chirurgie. In de chirurgie volg ik ook nascholingen, zo leer ik nieuwe dingen maar kan ik ook sparren met externe collega’s.  

Ik doe chirurgische ingrepen zoals buik- en borstkasoperaties, neurologische operaties en botbreuken. De laatste jaren heb ik mij verder ontwikkeld in weke delen chirurgie en oncologische chirurgie. 

Opgroeien tussen honden

Vroeger groeide ik als het ware op tussen de honden. Dus het omgaan met dieren zit er al van jongs af aan in bij mij. Het helpen van honden en katten, echte gezinsleden van families, vind ik het mooiste aan dit vak.

Roxy en Dio

Thuis heb ik Roxy en Dio rondlopen, twee Mechelse herders. Roxy is mijn oudje, ze heeft al haar beide kruisbanden gescheurd en er is een rijtumor verwijderd, maar still going strong. Dio is jong en hevig en gelukkig geen brokkenpiloot. Ik hou ervan om lange wandelingen met ze te maken of hardlopen met mijn vriend erbij. De honden zijn mijn lang leven. 

Ook zijn familie en vrienden belangrijk voor me. Samen eten, relaxen, bijpraten en leuke dingen doen zijn me veel waard, hier maak ik ook wel tijd voor. 

Verder ben ik een echte sportfanaat. Naast het studeren ren ik veel en ben ik een fervent skiër. En een sportieve uitdaging ga ik nooit uit de weg!

 

Haaglanden medewerkerslijst

Voor eigenaren

Afspraak maken

Je kunt alleen bij ons terecht op verwijzijng. Heb je een verwijzing van je eigen dierenarts? Dan kun je een afspraak maken.

Ga naar contact

Voor dierenartsen

Verwijzen naar ons

Als dierenarts naar ons verwijzen? Gebruik onderstaande button.

Verwijs uw patiƫnt

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd