Beeldvorming in AniCura's verwijscentrum Dordrecht

Is er bij uw huisdier vervolgonderzoek nodig, waar uw dierenarts niet de kennis of apparatuur voor heeft? Bij AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht kunt u terecht voor een röntgenfoto, echo, MRI-scan of CT-scan. Hierbij maken we alleen gebruik van de modernste apparatuur en technieken. Met jarenlange ervaring in het lezen van deze beelden helpen wij u zo snel met een juiste diagnose voor uw dier.

Wat een ontzettend fijne mensen en deskundige artsen, die zéér goed overleggen en uitleggen!
Lief voor de dieren, top! -  Hoekman via Google Reviews

Echografie, röntgen, MRI-scan en CT-scan

Het goed lezen van een röntgenfoto of echo-onderzoek is een vak apart. Onze dierenartsen en dierenarts-specialisten in diagnostische beeldvorming (radiologen) hebben expertise in het in beeld brengen van afwijkingen en ziekten bij uw huisdier. Dit doen zij met röntgenfoto’s, echografie, CT- en MRI-scans. Deze onderzoeken helpen uw dierenarts of onze specialisten bij het stellen van een diagnose. De radioloog maakt en/of beoordeelt onder andere:

  • röntgenfoto’s bij hond of kat beoordelen van borstholte, buik, botten en contrastonderzoek
  • echografisch onderzoek bij hond of kat, bijvoorbeeld van hart, longen, lever, milt, darmen en blaas
  • CT-scan hond of kat, bijvoorbeeld van longen, wervelkolom, neusholte en botten
  • MRI-scan bij hond of kat, bijvoorbeeld van hersenen of wervelkolom

Moderne apparatuur in eigen huis

In ons verwijscentrum in Dordrecht hebben we hoogkwalitatieve apparatuur en alle kennis in huis om snel röntgenfoto’s, echo’s. MRI-scans en CT-scans te maken. Zo kunnen we uw dier zo snel mogelijk helpen met de best mogelijke zorg.

Laatste kennis in diagnostische beeldvorming

Het juist interpreteren van echo’s, röntgenfoto’s, CT- en MRI-scans is een lastig vak. Bij AniCura werken dierenarts-specialisten die als nodig meekijken. Met een aanvullende specialistenopleiding van vier jaar, regelmatige verplichte bijscholing en jarenlange ervaring helpen onze radiologen u snel en een juiste diagnose voor uw dier.

Waarom naar een ziekenhuis voor dieren

Net als bij mensen, kunnen dieren voor complexe zorg verwezen worden naar een ziekenhuis voor dieren: een verwijscentrum. Hier werken dierenarts-experts of dierenarts-specialisten met veel kennis en ervaring in een bepaald vakgebied. Ontdek in deze video hoe de diergeneeskunde in Nederland eruit ziet, en hoe u de beste zorg voor uw dier vindt. Vragen of twijfels? Neem gerust contact met ons op. 

Bekijk ook: Zorg Wijzer

Contact of advies

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons, we helpen u graag met advies.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd