Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. In de Senior check zit lichamelijk onderzoek en uitgebreid laboratoriumonderzoek. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Fysiotherapie bij AniCura Dierenkliniek Rijngeest - Oegstgeest

Fysiotherapie bij dieren is vergelijkbaar met de therapie voor mensen. We helpen uw hond bij bewegingsklachten, blessures en revalidatie na een operatie. Dieren moeten zonder pijn en moeite kunnen bewegen. Kan dat niet, dan kan het dier kreupel gaan lopen, presteert het minder, heeft het pijn en wordt het ongelukkig of humeurig.

AniCura Dierenkliniek Rijngeest - Oegstgeest heeft een samenwerkingsverband met dierfysiotherapeut Eva van der Burgt. Zij heeft haar praktijk in onze kliniek..

Hoe werkt het?

Eva begint met een gesprek, observatie van het dier, palpatie, bewegingsonderzoek en eventueel aanvullende tests. Daarna bespreekt zij met u het behandelplan. Dieren reageren snel op de behandeling. Vaak is een beperkt aantal behandelingen al voldoende. 

'Boris heeft heupproblemen omdat hij HD heeft. De behandeling van Eva is fantastisch. Na een paar keer hydrotherapie, kunnen wij zijn rug weer aanraken. Zijn bewegingen zijn ook veel soepeler geworden.' - Mark van den Bos en Carla van der Boon

Waarvoor is fysiotherapie bij dieren geschikt?


Fysiotherapie richt zich op orthopedische klachten van de hals, rug en ledematen:

 • gevolgen van neurologische aandoeningen
 • problemen door artrose en slijtage
 • spierzwakte
 • (sport) blessures
 • acute letsels na een ongeval
 • revalidatie na operaties

Hydrotherapie, wanneer en waarom?

Naast de reguliere fysiotherapie kunt u met bij ons terecht voor hydrotherapie. Hydrotherapie is een bewegingstherapie in warm water. Bij de therapie worden door oefeningen en bewegingen gewrichten en spiergroepen aangesproken die door pijn en/of stijfheid achterblijven. 

Deze therapie is specifiek bedoeld voor honden. De behandeling vindt plaats in de Aqua Trainer: een verwarmd waterbassin met een loopband waarvan de diepte, snelheid en helling kunnen worden aangepast.

Er kan zelfs een jetstream worden ingezet. Ook honden met een hekel aan water of waterangst zijn bijna altijd goed te trainen in de Aqua Trainer.

Hydrotherapie kan aanvullend ingezet worden bij:

 • artrose en ouderdomsklachten
 • pijnklachten bij HD, ED en knieproblemen
 • verlammingsverschijnselen
 • kreupelheden
 • revalidatie na een hernia, operatie of trauma
 • spierblessure / conditie verbetering
 • preventie / behandeling van sportblessures
  overgewicht

Lees ook: hydrotherapie bij huisdieren

Aqua Trainer

Oefenen in het water heeft voor uw hond als voordeel dat spieren en gewrichten minder zwaar belast worden. Het water geeft hierbij stabiliteit en weerstand. Daardoor kan de fysiotherapeut beter, gerichter en sneller werken aan functieherstel van het bewegingsapparaat en aan kracht herstel bij verlammingen. Vooral na zware orthopedische of neurologische operaties geeft dit grote voordelen!

Voor sporthonden biedt de Aqua Trainer de mogelijkheid om blessures te voorkomen en de prestaties te verbeteren.

Meer weten, of advies?

Wilt u meer weten over fysiotherapie of hydrotherapie? Neem contact met ons op.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd