Welkom op onze vernieuwde website!

Een nieuw jasje, maar nog steeds met uw vertrouwde dierenarts.

AniCura Hillegom logo

Contact us

0252 518020

hillegom@anicura.nl

Henri Dunantplein 29-31, 2181 EM, Hillegom

Kattenkliniek - Cat Friendly Clinic

Onze Cat Friendly Clinic in Hillegom is in april 2011 opgericht. Uit liefde en toewijding voor de kat en de behoefte aan optimale geneeskunde voor de kat: een 100% hond-vrije kattenkliniek.

Kattenkliniek

Een dierenkliniek voor katten

Sinds de opening behandelen wij in onze kattenkliniek met trots, plezier en betrokkenheid uitsluitend kattenpatiënten.

We hebben een wachtruimte speciaal voor katten, hier komen dus geen honden. Daarnaast hebben we twee spreekkamers gereserveerd alleen voor katten. De opname van katten is ook in een afzonderlijke afsluitbare ruimte waar enkel en alleen katten komen. 

Minder stress voor uw kat

Een bezoek aan de dierenarts kan voor uw kat en uzelf erg spannend zijn. Soms is dit een reden om een bezoek uit te stellen. We begrijpen dit. Om het bezoek zo comfortabel mogelijk te maken, kunt u kiezen voor een katvriendelijke praktijk; wij nodigen u van harte uit bij onze kattenkliniek in Hillegom.

Wat is een katvriendelijke kliniek?

Een kattenkliniek voldoet aan een aantal voorwaarden die de dierenkliniek een zo fijn mogelijke plek maakt voor katten. 

Katten zijn niet graag van huis en zijn gevoelig voor nieuwe indrukken, geluiden en geuren. De aanwezigheid van andere katten en honden in de wachtkamer van een praktijk is voor een kat vaak niet prettig. Uw kat kan hierdoor last krijgen van stress.

Afspraak maken?

Kom vooral eens bij ons langs om het te ervaren.

Dit kan geheel vrijblijvend, of combineer het bijvoorbeeld met een gebitscontrole of gezondheidscontrole .

Wat houdt een katvriendelijke dierenkliniek in?

Om de kans op stress te verlagen, is het belangrijk om een dierenkliniek te bezoeken met veel kennis over de zorg voor katten. De medewerkers in deze klinieken gaan liefdevol, zorgzaam en voorzichtig om met uw kat.

Er is aandacht voor een zo comfortabel mogelijke omgeving voor uw kat. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • meer tijd en aandacht voor het consult;
 • het scheiden van katten en honden, bijvoorbeeld in de wachtkamer;
 • kennis over het benaderen en vasthouden van uw kat;
 • een katvriendelijke omgeving, bijvoorbeeld met uitkijkplekken en zachte ligplekken.

Hieronder leest u meer punten waaraan u een katvriendelijke praktijk kunt herkennen. Steeds meer dierenklinieken zetten zich in om de stress voor katten bij een bezoek zo laag mogelijk te houden. Bij de ene praktijk is hier meer aandacht voor dan bij de andere.

Een katvriendelijke praktijk heeft bijvoorbeeld:

 • gescheiden wachtkamers voor honden en katten;
 • trainingen voor medewerkers op het katvriendelijk benaderen van uw kat;
 • voldoende tijd voor de afspraak (minimaal 10 - 15 minuten);
 • aanwezigheid van zachte ligplekken, krabpaal, speeltjes of snoepjes;
 • gescheiden spreekkamers en behandelkamers voor katten en honden;
 • een aparte kattenopname;
 • ruime kattenhokken;
 • hokverwarming;
 • katvriendelijke apparatuur, bijvoorbeeld voor het maken van röntgenfoto’s;
 • aanwezigheid specialisatie kattengeneeskunde bij de dierenarts.

Dierenarts katvriendelijk? Vraag ernaar

Wilt u weten of een dierenkliniek katvriendelijk is? Neem contact op met de kliniek en vraag hiernaar. De medewerkers van de kliniek begrijpen uw zorg en beantwoorden graag uw vragen over de voorzieningen en aandacht voor katten. De kattenkliniek van AniCura Hillegom heeft een silver status als kattenkliniek.

Ook geven zij u graag tips over het zo comfortabel mogelijk vervoeren van uw kat naar de praktijk.

Certificaat voor katvriendelijke praktijken

Een aantal katvriendelijke praktijken hebben het certificaat ‘Cat Friendly Clinic’. Dit katvriendelijke certificaat vraagt een dierenkliniek zelf aan bij International Society for Feline Medicine (ISFM).
Als het certificaat is toegekend, weet u dat deze praktijk:

 • voldoet aan een aantal door ISFM vastgestelde criteria, bijvoorbeeld voor de inrichting van de wachtkamer, het consult, en in aanwezigheid van apparatuur en kennis;
 • medewerkers heeft die aandacht voor de behoeftes van uw kat hebben;
 • duidelijke uitleg geeft over de behandeling van uw kat, hier wordt ook tijd voor genomen;
 • medewerkers heeft die u graag vertellen hoe de kliniek werkt en op verzoek een rondleiding door de kliniek geven.

Medewerkers van een gecertificeerde kliniek hebben lessen gevolgd over hoe te herkennen dat een kat stress heeft of angstig is, en hoe hier het beste mee om te gaan.

Het Cat friendly certificaat wordt afgegeven in 3 niveaus: brons, zilver en goud. Lees op de website van ISFM meer over de criteria voor het certificaat (Engels).

Cat Friendly Silver

Onze kattenkliniek is Cat Friendly Silver, een speciaal keurmerk waarbij dierenartsen worden getraind in juiste benadering van katten, en waarbij de juiste faciliteiten en extra's aanwezig zijn. Dit zorgt voor zo min mogelijk stress bij uw kat bij bezoek aan de dierenarts.

Lees meer over:

100% katvriendelijk

Onze kattenkliniek heeft een eigen ingang en een katvriendelijke, rustige, lichte en huiselijke ruimte. Er is alles aan gedaan om de kat zich zoveel mogelijk op zijn of haar gemak te laten voelen. Er zijn geen honden in de totaal afgesloten kattenkliniek, of geuren van andere diersoorten.

De consulten worden ruim gepland zodat voor persoonlijke aandacht en zorgvuldig onderzoek in alle rust kan worden geboden.

De ruimten zijn volledig 'catproof' ingericht. Deuren en plinten zijn aangepast aan de vindingrijkheid van de kat. Zo kunnen katten er vrij rondlopen zonder in een onmogelijk hoekje te verdwijnen of te ontsnappen.

De medewerkers in een Cat Friendly Clinic zijn zeer betrokken bij de katten die er komen. Rust en gepaste aandacht maakt voor een zieke kat maakt het verblijf in onze Kattenkliniek zeer comfortabel.

Wat levert dit op?

 • Stressvermindering
  Bij onderzoeken als bloedafname, bloeddrukmeting of glucosebepaling is het belangrijk dat de kat zo min mogelijk stress ervaart.  Stress kan namelijk tot onbetrouwbare uitslagen leiden.
 • Sneller herstel
  In de Kattenkliniek zijn wij ons bewust van het feit dat dieren sneller herstellen onder optimale omstandigheden en prettig ervaringen.
 • Onderzoek in alle rust
  Omdat katten zich meer op hun gemak voelen in de spreekkamer is optimaal lichamelijk onderzoek beter uit te voeren.
 • Beter onderzoek
  In onze Kattenkliniek blijven katten veelal ontspannen waardoor bloeduitslagen nauwkeuriger zijn.
 • Opname
  De Kattenkliniek heeft een aparte opnameruimte voor katten. Alle aandacht gaat uit naar het welbevinden en comfort van de kat.

Apparatuur, faciliteiten en kennis

Voor diepergaand onderzoek en/of behandeling wordt gebruik gemaakt van alle faciliteiten die we te bieden heeft.

Als onderdeel van AniCura Hillegom blijft deze speciale kliniek voorzien van de laatste kennis en kunde. De mogelijkheden die kunnen worden aangeboden, verschillen dan ook niet van onze reguliere kliniek.

Daarom kan men uiteraard ook terecht voor röntgenonderzoek, echografie, gastro-endoscopie en operaties voor de kat.

Kennis

De kattenkliniek in Hillegom wil een zo breed mogelijk pakket van de beste zorg voor katten aanbieden. Hierbij is goede kennis van kattengedrag noodzakelijk. Hier werken we op dagelijkse basis mee, wat binnen Cat Friendly - zeker binnen Silver ook een vereiste is. Lees ook Cat friendly (algemeen).

Kennis van de patiënt

Het digitale systeem waarmee wij werken is gekoppeld aan de locaties in Hillegom en Nieuw-Vennep. Zo kunnen we de gegevens van uw kat ingezien om de beste zorg voor uw kat in de regio te bieden.

Afspraak maken

U kunt via Nieuw-Vennep of direct in Hillegom uw afspraak maken. De afspraak is altijd Hillegom, daar is onze kattenkliniek gevestigd. U hoeft niet apart een (online) afspraak te maken voor de kattenkliniek of apart met de kattenkliniek te telefoneren - bij AniCura Hillegom is voldoende. Ga naar: contact

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd