Welkom op onze vernieuwde website!

Een nieuw jasje, maar nog steeds met uw vertrouwde dierenarts.

AniCura Dierenkliniek Het Overbosch - Oostvoorne logo

Contact us

0181 - 48 03 60

overbosch@anicura.nl

Heveringseweg 41, 3233 SB, Oostvoorne

Maaike van Donkersgoed

Maaike van Donkersgoed

Dierenarts

Maaike van Donkersgoed

Dierenarts

Twee locatie

Ik ben Maaike van Donkersgoed en sinds 2011 dierenarts. Ik werk bij twee locaties van AniCura Dierenkliniek Het Overbosch: Oostvoorne en Stellendam. 

Ik had altijd al veel interesse in geneeskunde en wilde graag met dieren werken, dus het beroep dierenarts past mij perfect.

Interesse en expertise

Aan de ene kant houd ik mij graag en veel bezig met knaagdieren. Vooral konijnen omdat ik als kind ook altijd konijnen had en het toch heel andere dieren zijn dan katten en honden. Ik vind het bijvoorbeeld interessant dat konijnen andere ziektes hebben.

De echo en chirurgie vind ik ook interessant. Eerst met de echo "in" een dier kunnen kijken en (hopelijk) zien wat er aan de hand is. Vervolgens het dier te kunnen helpen met bijvoorbeeld een operatie maakt mij erg blij.

Nascholing

Tijdens mijn nascholingen en het werken met de echo ben ik in aanraking gekomen met cardiologie waarin ik mij verder wil verdiepen.

Ik probeer minimaal drie nascholingen per jaar te volgen. Vooral in mijn interessegebieden knaagdieren en cardiologie.

Nascholing op andere gebieden vind ik ook belangrijk. Ik ga bijvoorbeeld naar kattencongressen of volg cursussen over nieuwe medicijnen. Zo blijf ik op de hoogte en kan ik optimale zorg aan mijn patiënten geven.

Thuis

Ik heb een kater: Baghera. Hij is negen jaar oud en heeft heel erg last van blaasgruis gehad. Door vele kleine steentjes in zijn plasbuis kon hij op gegeven moment niet meer plassen en kwam zo in de kliniek terecht waar ik kennis met hem maakte.

Door verschillende reden konden zijn eigenaren niet meer voor Baghera zorgen en zo heb ik hem over genomen.

Na een penisamputatie, meerdere weken medicijnen en dieetvoer gaat het nu heel goed met hem en we zijn echte maatjes geworden.

Volleybal

In mijn vrije tijd speel ik graag volleybal. 

Afspraak of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak bij onze dierenkliniek? Neem contact met ons op.