Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Maandacties AniCura De Waard

Maandelijks zijn er activiteiten en/of voordelige acties in onze klinieken in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland. Bekijk via dit overzicht, of vraag ernaar bij de balie.

Houd voor leuke acties ook onze Facebookpagina in de gaten!

Januari: gewichtsmaand

Wilt u weten of uw huisdier overgewicht heeft? Of wilt u tips om uw huisdier af te laten vallen? Maak in januari een afspraak voor een gratis gewichtscheck bij één van onze assistentes! Ook krijgt u deze hele maand 10% korting op caloriearme voeding en snacks voor uw dier.

Bij de gewichtscheck kijken we naar een stappenplan om het gewenste, gezonde gewicht te bereiken. Hierbij plannen we afspraken in om het gewicht de komende tijd in de gaten te houden.

Overgewicht komt veel voor bij honden en katten. Wist u dat overgewicht kan zorgen voor veel gezondheidsproblemen bij uw dier, zoals suikerziekte, gewrichtsslijtage, vetbult of huidproblemen? Dieren met overgewicht hebben minder uithoudingsvermogen en de weerstand is vaak zwakker. Hierdoor zijn ze vatbaarder voor ziekte. We helpen u graag om uw dier op gezond gewicht te krijgen.

Februari: gebitsmaand

Wist u dat meer dan de helft van de huisdieren last heeft van een pijnlijk gebitsprobleem, zonder dat ze dit laten merken aan het baasje? Voorkom onnodige pijn en ongemak bij uw dier, en kom met uw hond, kat, konijn of cavia langs voor de gebitscheck! In februari is deze check bij één van onze assistentes gratis.

Bij deze check krijgt u een passend advies om het gebit van uw huisdier zo gezond mogelijk te maken of te behouden. Ook krijgt u de hele maand februari 10% korting op alle gebitsproducten en op een gebitsbehandeling onder narcose.

Maart: sterilisatie/castratie-maand

Wilt u uw hond, kat of konijn laten steriliseren of castreren? In de maanden maart en september krijgt u korting op deze behandeling!

  • sterilisatie poes voor €195,- (normaal: €229,-)
  • castratie kater voor €90,- (normaal: €105,-)
  • 10% korting op sterilisatie en castratie hond, konijn en bijzondere dieren

Onze dierenartsen hebben veel expertise in deze behandeling en doen er alles aan om uw dier tijdens en na de behandeling zo min mogelijk pijn en ongemak te geven. Lees ook: castratie en sterilisatie bij AniCura De Waard.

Met deze maandactie hopen we overbevolking en daarmee ook het zwerfdieren probleem te verminderen. De dieren in de overvolle asiels willen we graag ook een kans geven om een leuk thuis te krijgen!

April: konijnenmaand!

Deze maand is het konijnenmaand

  • 10% korting op vaccinatie van konijn
  • 10% korting op konijnenvoer

Onze dierenartsen hebben veel expertise in deze behandeling en doen er alles aan om uw dier tijdens en na de behandeling zo min mogelijk pijn en ongemak te geven. Lees ook:  castratie en sterilisatie bij AniCura De Waard.

Vaccinatie en verzorging konijn
De muggen die weer in het voorjaar actief worden kunnen twee zeer besmettelijke en dodelijke ziekten bij konijnen verspreiden. Konijnen zijn prooidieren en laat niet altijd direct merken dat ze ziek zijn. Vaak is behandeling dan al te laat. Het is daarom van groot belang dat u uw konijn op tijd laat vaccineren tegen de ziektes myxomatose en RHD1 en RHD2.
De gezondheid van uw konijn begint bij de basis. Met een goed onderkomen, de juiste voeding en tijdige vaccinatie voorkomt u al veel problemen. Daarom krijgt u deze maand 10% korting op al onze konijnenvoeding.

Mei: kriebelmaand én vakantiemaand

In de maanden mei, juni en juli krijgt u 10% korting op alle vlo-, teek- en wormmiddelen!
Het mooiere weer betekent ook een toenemend aantal parasieten. Parasieten als de vlo, teek en worm geven overlast bij uw huisdier. Ze kunnen er zelfs erg ziek van worden! Om die reden staan de maanden mei, juni en juli bij ons in het teken van het bestrijden van parasieten.

Ook geven we met de komende vakantieperiode extra aandacht en tips over reizen met dieren naar het buitenland. Gaat u reizen met uw huisdier, laat het paspoort dan checken op de praktijk, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Juni: kriebelmaand én chipmaand

In de maand juni zijn er twee acties:

  • 10% korting op alle vlo, teek en wormmiddelen
  • 10% korting op chippen van uw hond of kat

Jaarlijks belanden er veel dieren in een asiel, omdat ze verdwaald of weggelopen zijn. Ook dieren die met de ambulance worden binnengebracht in de dierenkliniek checken we altijd op een chip. Zo kunnen we de eigenaar snel inlichten. Chippen is dus heel belangrijk voor dier en baasje, en is voor honden zelfs wettelijk verplicht. Met deze actie hopen we dat zoveel mogelijk dieren gechipt worden!

Juli: kriebelmaand

Parasieten als de vlo, teek en worm geven overlast bij uw huisdier. Ze kunnen er zelfs erg ziek van worden! Vandaar dat de maanden mei, juni en juli bij AniCura De Waard in het teken staan van het bestrijden van parasieten. In deze maanden krijgt u 10% korting op alle vlo, teek en wormmiddelen.

Augustus: seniorenmaand

Deze maand staat bij AniCura de Waard in het teken van het oudere dier.

Komt uw hond niet meer zo snel uit zijn mand? Ligt uw kat veel meer in de vensterbank? Stinkt uw huisdier uit zijn bek? Net als mensen kunnen ook huisdieren ouderdomsgebreken krijgen, zoals artrose, verminderde nier- of leverfunctie, suikerziekte, gebitsproblemen, dementie, hartproblemen of een te hoge bloeddruk.

Om bepaalde ouderdomsproblemen op tijd te signaleren biedt AniCura De Waard de seniorencheck aan. Tijdens dit onderzoek kijkt de dierenarts naar het gebit, het hart en longen, de slijmvliezen, de ogen en oren, bultjes, de vacht en de conditie.
Ook nemen we bloed af om de nier- en leverfunctie en bloedsuiker te controleren.

De hamvraag is hierbij niet: welke leeftijd zal mijn dier bereiken? Maar: is mijn gepensioneerde huisdier nog gezond? En hoe kan ik mijn huisdier zo gezond mogelijk houden?

September: sterilisatie/castratie-maand

Wilt u uw hond, kat of konijn laten steriliseren of castreren? In de maanden maart en september krijgt u korting op deze behandeling!

  • sterilisatie poes voor €195,- (normaal: €229,-)
  • castratie kater voor €90,- (normaal: €105,-)
  • 10% korting op sterilisatie en castratie hond, konijn en bijzondere dieren

Onze dierenartsen hebben veel expertise in deze behandeling en doen er alles aan om uw dier tijdens en na de behandeling zo min mogelijk pijn en ongemak te geven. Lees ook: castratie en sterilisatie bij AniCura De Waard.

Met deze maandactie hopen we overbevolking en daarmee ook het zwerfdieren probleem te verminderen. De dieren in de overvolle asiels willen we graag ook een kans geven om een leuk thuis te krijgen!

November: maand van de jeukklachten

Krabt, bijt en likt uw dier veel? Waarschijnlijk heeft uw dier dan last van jeuk. Ook het schudden met de kop, met de kop over de grond schuren en met de poten langs de kop schuren kunnen tekenen zijn van jeuk.

Onderzoek bij jeuk of allergie
Dieren kunnen flink verharen, een schilferige of vette huid hebben en een vervelende geur krijgen. De vacht kan roodbruin gaan verkleuren op plekken waar de hond of kat veel likt.
Tijdens een bezoek aan de dierenarts, worden andere oorzaken van jeuk, zoals parasieten, zoveel mogelijk uitgesloten. Ook onderzoeken we afkrabsels van de huid.

De jeuk en huidproblemen van uw hond of kat worden behandeld met jeukremmende middelen, shampoo's en in sommige gevallen met antibiotica. Om te voorkomen dat de jeuk terugkeert, is het belangrijk om de oorzaak van allergie op te sporen.

We beginnen met een algemeen onderzoek en stellen vragen over de symptomen. We controleren of er vlooien aanwezig zijn en starten eventueel een vlooienbehandeling. Daarna maken we een huidafkrabsel om mijten uit te sluiten. Ook kan een schimmelkweek worden ingezet. Wanneer deze onderzoeken geen resultaat geven, wordt een hypoallergeen dieet gestart. Hierbij krijgt de hond gedurende zes weken uitsluitend een specifiek dieet voorgeschreven. Mocht ook dit geen resultaat geven, dan kunnen we bloedonderzoeken en huidtesten doen om eventuele atopie aan te tonen. Eventueel kunnen ook nog huidbiopten genomen worden.

December: feestmaand

December is een feestmaand en zoals ieder jaar hebben we dan de Sinterklaas-actie. Zet het voerbakje van uw huisdier(en) op de praktijk! Op 5 december komen de Sint en zijn Pieten kort even langs. Na deze dag kunt u komen kijken of zij wat hebben achtergelaten voor uw dier!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd