Afspraak fokkerij

Bent u fokker of heeft u een nestje? Wilt u officieel onderzoek laten doen? Hier leest u meer over het maken van een afspraak.

Bij onderstaande onderzoeken is er een duidelijke overlap met orthopedie, oogheelkunde. De volgende onderzoeken zijn bij ons mogelijk bij honden en katten:

Deze onderzoeken zijn vaak, maar niet altijd in verband te brengen met fokkers, omdat dit onderzoeken zijn die nodig zijn voor goed en wettig fokken met dieren. Bij bepaalde erfelijke aandoeningen zijn specifieke onderzoeken verplicht. Lees ook: wetgeving fokken met honden - wat mag wel en wat niet?

Raad van Beheer

SDU is door Raad van Beheer bevoegd om officieel onderzoek uit te voeren voor HD, ED, Patella Luxatie en ECVO oogonderzoek. Specifiek voor HD-, ED- en Patella Luxatie-onderzoeken moet u zich registreren op de website van Raad van Beheer voordat u een afspraak bij ons maakt.

Afspraak maken

Voor deze onderzoeken is geen verwijsbrief nodig van uw dierenarts. Voor het maken van een afspraak belt u naar 030 - 251 35 10. Krijgt uw huisdier medicatie? Bespreek dit dan bij het maken van de afspraak.

Neem bij een afspraak het volgende mee:

  • geldig legitimatiebewijs
  • stamboom
  • dierenpaspoort

Uw dier moet nuchter zijn

Het is belangrijk dat uw huisdier minimaal 12 uur voor de afspraak niets gegeten heeft. Water geven is natuurlijk wel toegestaan. Het nuchter houden is nodig om het verslikrisico bij een eventuele sedatie te verkleinen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd