Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Oktober: Een pittig verhaal over hond Faro

Opnieuw is Faro’s toekomst onzeker, maar deze keer doen we het samen.

Als je weet dat je hond een groot probleem heeft, en dat het erop of eronder is. Wat gaat er dan door je heen? In het geval van Faro was er ook nog eens haast geboden. Bij een andere dierenarts was met behulp van een echo vastgesteld dat hij een milttumor had. Er moest snel gehandeld worden, want de tumor was begonnen te bloeden. Dat was ook wel aan Faro te zien, want zijn buik was veel dikker geworden de afgelopen week: daar stond allemaal bloed in. De bloedarmoede was zodanig dat hij net geen bloedtransfusie nodig had, maar voor de zekerheid had de eigenaar zijn andere hond als donorhond stand-by.

Faro’s baas vertelt hoe Faro bij hem kwam:

"Faro werd als pup gedumpt in een Frans dierenasiel. Zijn dagen waren geteld maar net voordat hij geëuthanaseerd zou worden werd hij gered door een Nederlands gezin. Bij deze mensen kon hij echter niet blijven, hij stelde zich te erg dominant op tegenover hun jonge kinderen. Zo kwam Faro in mijn leven. Vanaf het eerste moment dat we elkaar zagen wisten we dat we bij elkaar hoorden. Ons avontuur was begonnen waarbij we nu alweer tien jaar onafscheidelijk en elkaars schaduw zijn. Iemands weggooide hond werd mijn droomhond."

De operatie

Aan een milttumor zit eigenlijk maar één voordeel: je kan leven zonder milt. Als je met een operatie de milt verwijdert, zal het dier daar geen last van hebben. Met een operatie is bij Faro dan ook de hele milt verwijderd. Eenvoudig was het niet, er bleek erg veel bloed in de buik te staan. Een grote tegenvaller was dat er heel veel uitzaaiingen aanwezig bleken. Die zijn zo veel mogelijk verwijderd. Maar we weten nu dus dat het om een uitgezaaide kwaadaardige tumor gaat. Niets leuks aan.

Faro’s baas:

"De operatie is geslaagd en nog die zelfde avond was Faro alweer bij me. Opnieuw is Faro’s toekomst onzeker maar deze keer doen we het samen. Hoe lang we nog avonturen mogen bleven weten we niet maar van iedere dag die we nu nog krijgen maken we een groot feest."

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd