Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. In de Senior check zit lichamelijk onderzoek en uitgebreid laboratoriumonderzoek. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Kattenkliniek Rotterdam

In onze kliniek Ommoord in Rotterdam vindt u een gescheiden kattenkliniek speciaal ingericht om het bezoek voor uw kat aan de dierenarts zo ontspannen mogelijk te maken.

Welkom in onze kattenkliniek in Rotterdam Ommoord Hillegersberg 

Een bezoek aan de dierenarts is voor de meeste katten erg spannend. De reis naar de kliniek en de geuren en geluiden van andere dieren in de wachtkamer helpen dan niet mee. Met een bezoek aan de kattenkliniek van AniCura Dierenkliniek Rotterdam maakt u het bezoek voor uw kat zo stressvrij mogelijk.

Geen honden in de katvriendelijke kliniek

In onze kattenkliniek hebben de katten een eigen ingang en zijn er geen honden. In de kliniek staan de kattenmandjes op een verhoging en zijn er rustgevende geuren (feromonen) die uw kat helpen om rustig te blijven of worden. Dit is merkbaar in de kliniek, waar een fijne rustige sfeer hangt. Zelfs katten die in een normale kliniek erg gestrest zijn, zien wij duidelijk meer ontspannen. 

Veel kennis over kattengeneeskunde en -gedrag 

In de kattenkliniek, ook wel Cat Friendly Clinic genoemd, werken alleen medewerkers met een groot hart voor katten. Zij hebben de kennis om uw kat op de juiste manier te benaderen en vast te houden. Als het nodig is, nemen zij voor het consult extra tijd om uw kat meer op zijn of haar gemak te brengen.  

Ook hebben zij extra nascholing op het gebied van kattengeneeskunde en -gedrag gevolgd. Onze paraveterinair Mandy Meijers heeft naast haar opleiding tot paraveterinair nog een HBO-opleiding gevolgd en is afgestudeerd op kattengedrag. Onze dierenarts Magdalena Berndt volgt de internationale opleiding in Advanced Feline Medicine. Door hier meer kennis over te hebben, kunnen we uw kat nog beter en sneller helpen. 

Het effect is merkbaar; zelfs normaal erg gespannen katten komen tijdens de behandeling rustiger over. Dit is voor zowel kat als eigenaar bijzonder fijn. De behandeling verloopt mede hierdoor vaak makkelijker.  

De kennis over de kattengeneeskunde delen we binnen het team met elkaar, zodat alle medewerkers uw kat zo goed en prettig mogelijk kunnen helpen.   

Beste apparatuur en aparte kattenopname 

Binnen de kattenkliniek is alle apparatuur aanwezig om uw kat te helpen met de beste zorg. Zo kan bij tandheelkundige problemen een röntgenfoto nodig zijn om vast te stellen of uw kat alleen een kleine gebitsreiniging nodig heeft, of dat er tanden getrokken moeten worden.

Ook moet u denken aan de juiste apparatuur voor het meten van de bloeddruk bij uw kat. 

Is het nodig om uw kat op te laten nemen in de kliniek? Uw kat verblijft in een speciale, rustige en afgezonderde kattenopname, waar alleen katten in opname komen. Ook in deze kattenopname worden feromonen verspreid. 

Vragen, of afspraak maken?

Neem gerust contact met ons op. Geef bij het maken van de afspraak aan ons door dat u langs wilt komen in onze kattenkliniek.  

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd