Beeldvorming bij het Medisch Centrum voor Dieren

Is er bij uw huisdier (vervolg)onderzoek nodig, waar uw dierenarts niet de kennis of apparatuur voor heeft? Of wilt u een onderzoek laten doen op specialistisch niveau? Bij het AniCura Medisch Centrum voor Dieren kunt u terecht bij ervaren dierenarts-specialisten beeldvorming.

Vanuit jarenlange ervaring in het lezen van de röntgen- echo-, MRI- of CT- beelden, helpen onze dierenarts-specialisten radiologie u snel met een juiste diagnose voor uw dier.

Wat een ontzettend fijne mensen en deskundige artsen, die zéér goed overleggen en uitleggen!
Lief voor de dieren, top! -  Hoekman via Google Reviews

Echografie, röntgen, MRI-scan en CT-scan

Het goed lezen van een röntgenfoto of echo-onderzoek is een vak apart. Onze specialisten in diagnostische beeldvorming (radiologen) hebben expertise in het in beeld brengen van afwijkingen en ziekten bij uw huisdier. Dit doen zij met röntgenfoto’s, echografie, CT- en MRI-scans. Deze onderzoeken helpen uw dierenarts of onze specialisten bij het stellen van een diagnose. De radioloog maakt en/of beoordeelt onder andere:

  • röntgenfoto’s bij hond of kat beoordelen van borstholte, buik, botten en contrastonderzoek
  • echografisch onderzoek bij hond of kat, bijvoorbeeld van hart, longen, lever, milt, darmen en blaas
  • CT-scan hond of kat, bijvoorbeeld van longen, wervelkolom, neusholte en botten
  • MRI-scan bij hond of kat, bijvoorbeeld van hersenen of wervelkolom

 

Moderne apparatuur in eigen huis

Bij het MCD hebben we hoogkwalitatieve apparatuur en alle kennis in huis om snel röntgenfoto’s, echo’s. MRI-scans en CT-scans te maken. Zo kunnen we uw dier zo snel mogelijk helpen met de best mogelijke zorg.

Fok-technische keuringen hond en kat

U heeft geen verwijzing nodig om uw hond of kat fok-technisch te laten keuren bij het MCD. We kunnen de dieren testen op erfelijke aandoeningen. Onze radiologen kunnen bijvoorbeeld helpen met:

  • PKD onderzoek (Polycystic Kidney Disease)
  • HCM onderzoek (Hypertrofische CardioMyopathie)
  • ectopische ureteren hond 
  • hartafwijkingen hond 

Laatste kennis in diagnostische beeldvorming

Het juist interpreteren van echo’s, röntgenfoto’s, CT- en MRI-scans is een lastig vak. Bij het MCD werken specialisten radiologie met veel kennis en ervaring. Met een aanvullende specialistenopleiding van vier jaar, regelmatige verplichte bijscholing en jarenlange ervaring helpen onze radiologen u snel en een juiste diagnose voor uw dier.

Waarom naar een ziekenhuis voor dieren

Net als bij mensen, kunnen dieren voor complexe zorg verwezen worden naar een ziekenhuis voor dieren: een verwijscentrum. Hier werken dierenarts-experts of dierenarts-specialisten met veel kennis en ervaring in een bepaald vakgebied. Ontdek in deze video hoe de diergeneeskunde in Nederland eruit ziet, en hoe u de beste zorg voor uw dier vindt. Vragen of twijfels? Neem gerust contact met ons op. 

Bekijk ook: Zorg Wijzer

Contact of advies

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons, we helpen u graag met advies.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd