Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. In de Senior check zit lichamelijk onderzoek en uitgebreid laboratoriumonderzoek. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Kwaliteit

Een goede behandeling van uw huisdier start met de juiste diagnose. Om erachter te komen wat een dier heeft, hebben we moderne onderzoeksapparatuur, zoals uitgebreide bloedanalyse, digitale röntgen en een echo in huis. Deze worden allemaal regelmatig gecontroleerd op hun functioneren door externe specialisten.

Onze artsen hebben allemaal een eigen aandachtsgebied in de diergeneeskunde. Hierdoor kunnen we u (bijna) altijd in onze eigen kliniek helpen, ook al zijn de klachten erg lastig te peilen.

Zo is er bijvoorbeeld een arts die zich heeft toegelegd op vogels en bijzondere dieren en er zijn een aantal artsen die zich bezighouden met tandheelkunde. De dierenartsen en assistenten worden regelmatig bijgeschoold. Zo blijven ons team de beste zorg leveren.

Hygiëne en antibiotica

Onze klinieken zijn ingericht met hygiënisch werken in het achterhoofd. Een veilige en schone omgeving draagt bij aan een goed en snel herstel van uw huisdier. Door altijd hygiënisch te werken kan het antibioticagebruik tot een minimum beperkt blijven.

 

Dit is belangrijk voor het voorkomen van resistentie tegen antibiotica. Het voorkomen van infecties is erg belangrijk. AniCura is een voorloper met het zogeheten QualiCura-kwaliteitsprogramma. Hierdoor volgen wij de beste manier van werken in een dierenkliniek om de kans op infecties zo klein mogelijk te houden!

Veilige medicijnen

De medicijnen die wij aan uw huisdier geven hier kiezen we zorgvuldig uit. Wij kiezen voor de beste en meest veilige medicatie, waarvan de herkomst duidelijk is. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van geneesmiddelen met een Nederlandse registratie voor diergeneeskundig gebruik.

Samenwerking met andere specialisten binnen AniCura

Soms heeft een huisdier een aandoening die wij niet (meteen) kunnen vaststellen of behandelen. Deze dieren worden dan doorverwezen naar een collega specialist, bijvoorbeeld een oncoloog of cardioloog. Binnen AniCura werken veel dierenartsen en specialisten, wat patiënten overleg en doorverwijzing makkelijk maakt. Op deze manier kunnen wij samen de beste zorg leveren, ook voor uw huisdier.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd