Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Nicole Samson
Dierenarts

Nicole Samson

Dierenarts en praktijkmanager
Dierenarts
Nicole Samson
Dierenarts en praktijkmanager

Expertise

  • Laparoscopische sterilisatie

Ik ben Nicole Samson en werk bij AniCura Kennemerland, AniCura IJmond en AniCura Beverwijk. Ik ben in 1999 afgestudeerd als dierenarts. Als kind wist ik al dat ik dierenarts wilde worden. Ik hield veel van dieren en wilde altijd weten hoe ze ‘werkten en in elkaar zaten’. Later kwam daarbij dat ik mensen graag uitleg wat er mis is bij hun huisdier en hoe we dat gaan oplossen.

Ik doe de laparoscopische sterilisaties, hiervoor ben ik in de praktijk getraind. Dit zijn sterilisaties via een kijkoperatie. Dit voorkomt een hoop pijn bij uw huisdier. Ook maak ik regelmatig echo's van bijvoorbeeld drachtige honden. Leuk, puppy's kijken!

Ook ben ik asieldierenarts bij Kerbert Dierentehuis. Hiervoor volg ik ook gerichte nascholing op het gebied van Shelter Medicine. Dit is specifiek gericht op diergeneeskunde in een dierenopvang. 

Verder volg ik nascholingen op het gebied van katten, vaccineren en alles wat me verder nog interesseert, zoals PR en Marketing en communicatie met klanten en personeel.

Ik volg nascholingen op het gebied van Cat Friendly Practice. Het is ontzettend leuk om te zien hoe je met kleine veranderingen het leven/de behandeling van een kat (en dus ook het baasje) een stuk prettiger maakt.

Communicatie met de baasjes

Ik vind het heel belangrijk dat we duidelijk met klanten communiceren. Over wat we kunnen betekenen voor een dier, wat dat kost, wat we niet kunnen en wat ons advies is naar de klant. En ook wanneer een klant niet tevreden is, hoe je ervoor kan zorgen dat je toch op één lijn komt.

Het leukste aan het werk is de afwisseling. De ene dag sta ik in het Kerbert Dierentehuis alle nieuwe dieren te onderzoeken, de dag erna in de operatiekamer. En de dag daarna doe ik spreekuur en hoor ik heel veel eigenaren praten over hun geliefde dier. Ook sta je na een droevige euthanasie weer in het volgende consult weer te praten met een eigenaar van bijvoorbeeld 2 jonge kittens.

Brandingkajakken

Thuis heb ik 1 labrador genaamd Bo en een konijn, dat Thijs heet. Als ik niet aan het werk ben, ben ik graag in de natuur. Hoe maakt niet uit. Met de hond, te voet, met de fiets of al dan niet met mijn gezin (man en 3 kinderen). Daarnaast doe ik vaak aan brandingkajakken in de zee.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd