Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Sophie van Liemt
Dierenarts

Sophie van Liemt

Dierenarts
Dierenarts
Sophie van Liemt
Dierenarts

Opleiding

Ik heb diergeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Momenteel doe ik mee met het graduate programma, dit is een cursus voor jonge dierenartsen om zich meer te  verdiepen in veel verschillende belangrijke onderwerpen binnen de diergeneeskunde die je als jonge dierenarts vaak zult tegenkomen. Dit is een programma met dierenartsen uit heel Europa, dus het is erg interessant om hun ervaringen te horen en van elkaar te leren.

Uitdaging

Ik vind het werken met zowel mensen als dieren erg leuk. Ik zie het als een uitdaging om mijn advies zo goed mogelijk over te brengen en het oplossen van soms moeilijke puzzels (zeker omdat de dieren niet kunnen vertellen wat er mis is) vind ik leuk.

Ik heb altijd al een groot dierenhart gehad en dit beroep biedt veel kansen en uitdagingen op het gebied van communicatie, geneeskunde en praktische vaardigheden. Dat leek me een hele leuke combinatie!

Eigen huisdieren

Ik heb zelf twee konijnen in de tuin, beide met een totaal eigen karakter en dat maakt het erg leuke huisdieren. De oudste is ruim 10 jaar oud, dus dat kunnen we inmiddels een echte senior noemen! Gelukkig trekt ze zich daar niets van aan en gedraagt ze zich regelmatig nog als een jong beestje.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd ga ik graag een rondje wandelen, fietsen of hardlopen. Verder vind ik squash en hockey leuk om te doen en maak ik vaak legpuzzels met een podcast aan op de achtergrond. Afspreken met vrienden en koffie zetten als barista doe ik ook heel graag. Kortom, mijn vrije tijd is vaak snel opgevuld met leuke dingen!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd