Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Echografie

Soms is er bij uw dier aanvullend onderzoek nodig. Voor het onderzoeken van de buikorganen zetten we vaak echografie in, bijvoorbeeld om het hart, lever, darmen, nieren, blaas of baarmoeder te onderzoeken op mogelijke afwijkingen. Ook de dracht bij uw dier brengen we met een echo in beeld.

Medische beeldvorming

Echografie valt onder de medische beeldvorming. Met deze techniek kunnen organen of weefsel in beeld worden gebracht. AniCura Oss beschikt of moderne apparatuur en ruime ervaring voor de toepassing van echografie. 

Onze dierenartsen volgen regelmatig bijscholingen om de laatste ontwikkelingen in het vakgebied te volgen. 

Lees hier hoe een echo in zijn werk gaat. 

Echo bij dracht

Vermoedt of weet u dat uw hond of kat drachtig is? Vanaf de 28e dag van de dracht is het mogelijk om de vrucht(en) met echo in beeld te brengen. Uiteraard kunt u als eigenaar meekijken en zo dit bijzondere onderzoek meemaken. 

Echo bij mogelijke afwijkingen 

Heeft uw dier aanhoudende buikpijn of plasklachten? Met een echo kunnen mogelijke afwijkingen in de organen in de buik goed in beeld gebracht worden. 

Hartecho bij uw dier

Een hartecho is een onderzoek waarbij we bij uw dier een mogelijke afwijking van het hart of de bloedvaten kunnen vaststellen. Sommige aandoeningen zijn aangeboren en slechts beperkt of nauwelijks zichtbaar.

Voor dit onderzoek is zeer specifieke kennis en vaardigheid nodig, waarvoor wij u graag verwijzen naar erkende veterinaire specialisten. 

Advies, of vraag?

Heeft u een vraag over echografie? Of wilt u een afspraak voor een echo van uw hond of kat maken bij onze dierenartsen? Neem gerust contact met ons op. 

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd