Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Anne-Lous van den Boom
Dierenarts

Anne-Lous van den Boom

Dierenarts
Dierenarts
Anne-Lous van den Boom
Dierenarts

Geneeskundige puzzels

Ik vind het leuk om geneeskundige puzzels op te lossen, met hoofd en handen bezig te zijn,  creatieve oplossingen te bedenken en om huisdiereigenaren blij te maken. Sinds maart 2020 werk ik met veel plezier bij AniCura Dierenkliniek Maaspoort. Hiervoor heb ik als dierenarts gewerkt in Frankrijk en Veldhoven. 

Dermatologie

Lees ook: dermatologie bij AniCura Maaspoort.

Dermatologie gaat binnen de diergeneeskunde over de huid van dieren. Dermatologie gaat binnen de diergeneeskunde over de huid van dieren. Dermatologie is mijn expertisegebied. Hierin heb ik over de jaren heen veel ervaring opgedaan en ik heb mij op dit vlak bijgeschoold.  

Vaak blijven huidklachten onopgelost en zijn de baasjes ten einde raad. Juist dan vind ik het leuk om het probleem uit te zoeken en op te lossen. Ik ben dan ook erg blij wanneer dat lukt en dier en eigenaar weer tevreden naar huis gaan. Een mooie samenwerking tussen eigenaar, dier en dierenarts. 

Interne geneeskunde

Naast dermatologie heb ik bijzondere interesse in- en ook veel ervaring met interne geneeskunde. Hieronder vallen onder meer: nierproblemen bij katten en honden, maag-, darm- en leverziekten, infectieziekten, kanker, schildklierproblemen bij honden en katten

Nascholing

Nascholing volg ik in mijn expertise gebieden dermatologie, echografie, oogheelkunde en cytologie. Cytologie is het klinisch onderzoek doen naar cellen. Door de cellen te bekijken via de microscoop kan ik al beter weten wat er op de huid, in de oor of bult bevindt. Als ik weet om wat voor cellen het gaat, kan ik een goed behandelplan opstellen. 

De wereld ontdekken

Ik woon met mijn man, kinderen en een aantal huisdieren. We hebben twee honden, Luna en Evy. Verder hebben we twee poezen, Babette en Mia, een Belgisch trekpaard Pineau, en een paar kippen. 

Ik hou ervan om de wereld te ontdekken met mijn kinderen, man en honden. Daarnaast tuinier ik graag. Thuis heb ik een moestuin en ik kook vaak met verse groente uit onze moestuin. Bij goed weer ga ik soms met mijn man paragliden in het Brabantse landschap.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd