Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Expertise tumoren

Heeft uw dier mogelijk een tumor? U vindt bij ons veel expertise in onderzoek en behandeling van tumoren bij huisdieren.

Expertise in tumoren bij dieren

Niet elke tumor hoeft kwaadaardig te zijn. Het belangrijkste is om een mogelijke kwaadaardige tumor op tijd te onderzoeken. Niet alleen is het goed om zo snel mogelijk te weten wat uw dier mankeert, ook is het belangrijk om bij deze ziekten geen tijd te verliezen.

Wees er op tijd bij

Heeft uw dier inderdaad een kwaadaardige tumor? Door snelle en gerichte behandeling kan erger voorkomen worden. Tegenwoordig is er veel aan behandeling bij tumoren mogelijk, en dieren reageren ook verrassend goed op behandelingen. In vergelijking met de behandeling bij mensen hebben dieren vaak minder last van bijwerkingen.

Ook bij goedaardige tumoren is het belangrijk om er vroeg bij te zijn, omdat grotere tumoren lastiger te verwijderen zijn.

Lees ook:

Onderzoek bij tumoren en tumorchirurgie

Bij onze kliniek zijn er uitgebreide mogelijkheden voor het onderzoeken van tumoren. Bloedonderzoek, nemen van biopten, röntgen- en echo-onderzoek zijn onderdeel van ons dagelijks werk.

Als er voor de tumor een behandeling nodig is, kunt u rekenen op onze ruime kennis en chirurgische vaardigheden op het gebied van tumorziekten bij dieren. Al sinds 1988 hebben we op dit vakgebied veel ervaring opgebouwd. Als nodig verwijzen we uw dier door, bijvoorbeeld voor chemotherapie of bestraling.

Wat doen wij niet?

We hebben gemerkt dat veel baasjes om persoonlijke redenen moeite hebben met het woord ‘kanker’. Daarom spreken wij liever van ‘tumoren’ en ‘tumorziekten’.

Tegenwoordig is het mogelijk om met bepaalde cytostatica (groeiremmers) te werken: chemotherapie. Voor deze behandelingen sturen wij u door naar een kliniek die hier meer ervaring in heeft.

Zeer gerichte bestraling voor huisdieren is in Europa slechts op enkele plaatsen mogelijk. Ook voor deze behandelingen sturen wij dieren door.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd