Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Orthopedie bij AniCura Dierenziekenhuis Breda

Bij AniCura Dierenziekenhuis Breda krijgt uw dier op verwijzing van uw dierenarts orthopedische zorg van een van onze dierenarts-experts in orthopedie. Door veel kennis, ruime praktische ervaring en moderne apparatuur is er bij ons dierenziekenhuis veel mogelijk. Meer dan bij een gewone dierenarts.

Veel kennis en moderne apparatuur

De orthopedische dierenartsen van AniCura Dierenziekenhuis Breda voeren dagelijks complexere orthopedische operaties uit. In de moderne ruime kliniek werken zij met de allerbeste apparatuur. Denk aan de laatste röntgentechnieken en uitgebreide narcose apparatuur. Met al onze ervaring, kennis en faciliteiten bent u verzekerd van goede zorg voor uw dier. 

Over Orthopedie

Orthopedie is een medisch vakgebied dat gericht is op de behandeling van ziekten of afwijkingen aan de botten, gewrichten, pezen en spieren. Mogelijke aandoeningen zijn:

Van botbreuken tot erfelijkheidsdiagnostiek 

Door veel praktische ervaring en moderne apparatuur is er bij AniCura veel mogelijk. Meer dan bij een gewone dierenarts. Zo kunt u met uw dier bij ons bijvoorbeeld terecht voor:

  • onderzoek en diagnostiek bij kreupelheid
  • traumaopvang, zoals botbreuken en luxaties
  • erfelijkheidsdiagnostiek: heupdysplasie, elleboogdysplasie en patella luxatie

Behandelingen die we onder andere in Breda uitvoeren zijn:

  • Kruisband operatie TTA of Tightrope
  • Patella luxatie van de knie
  • LPC/LPA van de elleboog
  • OCD van de schouder
  • Botbreuken herstellen dmv botplaatfixatie, pinnen of externe fixatie

Blijkt uit het orthopedisch onderzoek dat uw dier een andere behandeling nodig heeft? Wij werken binnen AniCura samen met een groot netwerk aan specialisten op het gebied van orthopedie.

Onze Senna is aan haar knie geopereerd, operatie goed gelukt en loopt weer als een haas. - Marcel via Google Reviews

Bewezen onderzoeksmethodes

Voor het onderzoek en de diagnostiek maken we gebruik van de modernste digitale röntgen- en echoapparatuur. Het interpreteren van deze beelden is een vak apart. Dit onderzoek wordt daarom als nodig gedaan door onze experts in diagnostische beeldvorming. Als nodig laten we een dierenarts-specialist van AniCura meekijken.

Moderne operatiekamers

Ook voor orthopedische operaties voor uw huisdier bent u bij ons in goede handen. Met uitgebreide apparatuur zorgen we ervoor dat uw dier tijdens de operatie goed in de gaten gehouden wordt. Goede hygiëne is bij ons topprioriteit.

Waarom naar een ziekenhuis voor dieren

Net als bij mensen, kunnen dieren voor complexe zorg verwezen worden naar een ziekenhuis voor dieren: een verwijscentrum. Hier werken dierenarts-experts of dierenarts-specialisten met veel kennis en ervaring in een bepaald vakgebied. Ontdek in deze video hoe de diergeneeskunde in Nederland eruit ziet, en hoe u de beste zorg voor uw dier vindt. Vragen of twijfels? Neem gerust contact met ons op. 

Bekijk ook: Zorg Wijzer

Contact of een vraag

Twijfelt u, of heeft u specifieke vragen over behandelingen, onderzoeken, operaties of kosten? Neem dan gerust even contact op met ons. We helpen u graag verder.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd