Patiƫnt bij ons

Een operatie voor uw huisdier is spannend, eng en soms misschien wel stressvol. Dat begrijpen we maar al te goed, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Ons team van ervaren dierenartsen heeft inmiddels alles wel een keer meegemaakt en doen er alles aan om uw dier er weer bovenop te krijgen.

Uw dierenarts verwijst uw huisdier altijd naar ons door. Ook als het een spoedgeval is. Dat is belangrijk voor u om te weten, want zo kunnen wij de juiste voorbereidingen treffen voor de operatie. Als uw huisdier voor een geplande operatie langskomt, ziet de dag van de operatie er als volgt uit:

  • U heeft uw huisdier nuchter gehouden. Dat wil zeggen dat uw huisdier 12 uur van te voren niet meer mag eten. Water drinken mag nog wel. 
  • Bij binnenkomst zal uw hond of kat gewogen worden.
  • Vervolgens wordt u naar de wachtkamer gebracht. We hebben er één voor katten en één voor honden. Dit om stress bij beide diersoorten te voorkomen.
  • Wij proberen altijd om uw huisdier op het afgesproken tijdstip te behandelen, maar het kan zijn dat er een spoedgeval tussendoor komt.
  • Soms blijkt bij aanvang van de operatie dat er toch nog een extra onderzoek nodig is. Meestal kan dat ter plekke worden gedaan, soms is er een extra afspraak nodig. Dit wordt altijd in overleg met u besloten.
  • U bent niet aanwezig bij de operatie. Dit is om de operatiekamer zo schoon mogelijk (steriel) te houden. Soms is het wel mogelijk dat u erbij bent als uw huisdier onder narcose wordt gebracht.
  • U krijgt van één van onze assistenten te horen wanneer u een telefoontje kunt verwachten. Dan krijgt u te horen hoe de operatie is verlopen en wanneer u uw huisdier kunt ophalen.
  • Meestal mag u uw huisdier nog op dezelfde dag als de operatie ophalen, maar soms heeft uw huisdier nog verdere zorg nodig en moet het meerdere dagen onder toezicht blijven bij ons.
  • Soms zullen er na de operatie nog een beperkt aantal controles uitgevoerd moeten worden. Daarna wordt de nazorg overgedragen aan uw eigen dierenarts. Deze krijgt ook een uitgebreid verslag van de operaties en onderzoeken die we bij uw dier hebben uitgevoerd.

Bekijk ook onze: Behandelovereenkomst (pdf)

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd