Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Freddy van Egmond
Dierenarts

Freddy van Egmond

Dierenarts
Dierenarts
Freddy van Egmond
Dierenarts

Hoi, mijn naam is Freddy en ik ben sinds oktober 2020 als dierenarts werkzaam bij AniCura Hillegom & Nieuw-Vennep. 

Werken met dieren 

Zoals velen van mijn collega's wist ik al snel dat ik met dieren wilde gaan werken. Daarbij wilde ik ook graag advies en hulp aan mensen bieden. In het beroep als dierenarts komen beide naar boven. Om dit te bereiken ben ik in Utrecht afgestudeerd aan de studie Dierengeneeskunde. 

 
Het leukste aan dierenarts zijn vind ik de zorg voor het dier en het contact met de eigenaar. Het is geweldig om te zien hoe een dier na een zware ziekte of verwonding weer op kan knappen met de hulp van jou, maar ook mede door de eigenaar. Vaak wordt er een behandelingsplan voor een langer termijn opgesteld en het begeleiden en adviseren van de eigenaar daarbij vind ik erg leuk.


Op dit moment volg ik het graduate programma van AniCura: een tweejarig internationaal opleidingsprogramma voor jonge dierenartsen. Door mee te doen aan dit programma leer ik veel over de praktijk en kom ik in contact met collega’s over de hele wereld. 

 
Wandelen en reizen 

Op dit moment heb ik zelf nog geen huisdieren. Ik vind het heerlijk om te wandelen met de twee honden (beide Tollers) van mijn ouders, vooral in de bossen. 

 
Daarnaast is reizen een grote passie van mij. Voordat ik dierenarts werd heb ik een castratiestage in Madagaskar gedaan.  

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd