Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. In de Senior check zit lichamelijk onderzoek en uitgebreid laboratoriumonderzoek. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Chirurgie

Bij AniCura Hillegom is veel ervaring met het uitvoeren van operaties. Als nodig werken we hierin samen met gespecialiseerde chirurgen.

Onze locatie in Hillegom is uitgerust met een volledige O.K. gebruikmakend van gasanesthesie waardoor het mogelijk is zo goed als elke operatie uit te kunnen voeren. Inmiddels wordt er op deze locatie ook geopereerd volgens de laparoscopische technieken.

Samenwerking met specialisten

Voor specialistische operaties werken wij nauw samen met hierin gespecialiseerde chirurgen die in onze eigen O.K. de operaties komen uitvoeren.

Pre-anaesthetisch onderzoek 

Vóór de operatie wordt uw hond, kat of ander dier altijd goed nagekeken in een pre-anaesthetisch (voorafgaand-aan-de-narcose) onderzoek.
Belangrijk is de algehele gezondheidstoestand, de hartfunctie, maar ook het gebit en de eventuele aanwezigheid van parasieten zullen worden onderzocht.

Daarnaast zijn sommige problemen niet aan de buitenkant waarneembaar, denk bijvoorbeeld aan een verminderde functie van de lever of nieren.

Omdat de narcosemiddelen onder andere door deze organen worden afgebroken en uitgescheiden, is ons dringende advies om, als het dier ouder dan 5 jaar, een bloedonderzoek te doen.

Uw dier wordt continu bewaakt 

Tijdens de operatie staat uw dier onder continue bewaking via apparatuur die het hart, de ademhaling, de lichaamstemperatuur en de zuurstofverzadiging in het bloed bewaakt.

Onze paraveterinairen zijn speciaal opgeleid voor het werken met deze apparatuur en het bewaken van de narcose van het dier.
Door deze manier van werken wordt het operatierisico tot een minimum beperkt.

Operatiebrief

U ontvangt nadat u een afspraak voor chirurgie bij ons heeft gemaakt altijd een “operatiebrief” waarin u kunt lezen wat u kunt verwachten omtrent de operatie. Neem voor de operatiebrief contact op met onze kliniek.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd