Tarieven

Wilt u weten wat een bepaalde behandeling bij uw dier kost bij onze dierenklinieken? De kosten hangen vaak af van de situatie en uw dier. Hieronder leest u meer over onze tarieven.

Tarieven van ons verwijscentrum en de spoedkliniek

Heeft uw dier een behandeling nodig? Onze dierenartsen en -assistenten proberen u altijd goed te informeren over de kosten van een behandeling of dienst. Het is alleen niet altijd mogelijk om u vooraf een precies totaalbedrag van de kosten te geven. Zeker tijdens een spoedsituatie is het moeilijk deze voorspelling te maken.

Weet u al welke behandeling uw dier nodig heeft? Neem gerust even contact met ons op voor een kosteninschatting, zodat u weet waar u aan toe bent.

Kosten bij spoedzorg

Wanneer uw dier met spoed zorg nodig heeft, zijn onze prijzen hoger. Uiteraard streven wij ernaar de kosten van het behandeltraject zorgvuldig met u te bespreken.

Waarom is spoed duurder?

  1. We houden er rekening mee dat er dieren zijn die met spoed zorg nodig hebben. Dit betekent dat een dierenkliniek een plekje vrijhoudt om dieren die met spoed zorg nodig hebben, te kunnen helpen. En in onze spoedkliniek, die 24 uur per dag open is, staan altijd dierenartsen en dierenassistenten voor u en uw dier klaar.
  2. We betalen dierenartsen en -assistenten meer buiten kantoortijden.

Alles over kosten en vergoedingen bij spoedzorg leest u hier: kosten Spoedkliniek

Betaling en vergoeding

Heeft u al een huisdierenverzekering afgesloten? Vergeet dan niet uw polisnummer mee te nemen. Nog niet verzekerd? We raden u aan om een huisdierverzekering te nemen. De totale kosten dienen bij het ophalen van uw dier voldaan te worden middels een pinbetaling. 

Zo zijn de kosten bij onze kliniek bepaald

De kosten van een bezoek aan de dierenarts kunnen per kliniek en situatie verschillen. De kosten hangen bijvoorbeeld af van de ervaring en kennis van het team, aanwezigheid van bepaalde apparatuur, of het om spoedzorg gaat, het tijdstip en bereikbaarheid van team. Bij ons zijn de kosten onder andere bepaald door:

  • Ervaren team met veel kennis - ook de diergeneeskunde is volop in ontwikkeling. Met verplichte nascholing zorgen we ervoor dat we op de hoogte zijn van de laatste technieken en mogelijkheden, om zo uw dier te helpen met de best mogelijke zorg. Bij ons dierenziekenhuis werken specialisten die naast de gewone opleiding tot dierenarts nog een vier-jarige specialisatie opleiding hebben gedaan. 
  • Spoed of geen spoed -  spoedzorg is duurder dan gewone zorg, dit komt o.a. doordat we 24 uur per dag een plekje vrij houden voor dieren die met spoed zorg nodig hebben. Dus ook in de nacht staat een team voor u klaar in de kliniek. Bovendien betalen we de collega's die buiten kantoortijden werken een hoger salaris.
  • Uitstekende apparatuur en nazorg - met de modernste technieken voor bijvoorbeeld bloedonderzoek en operaties kunnen we uw dier snel helpen met de juiste behandeling. Tijdens de operatie houden we uw dier goed in de gaten met uitstekende anesthesie- en beademingsapparatuur. Veiligheid staat bij ons voorop.
  • We zijn er voor u- bij een consult met uw dier en u betrekken we u bij alle stappen, waarbij we u altijd de keuze bieden. Bij spoed richten we ons helemaal op het redden van uw dier. Met een team dat 24 uur klaar staat, kunnen we dan snel handelen. 

Vraag over onze tarieven?

Heeft u een vraag over onze tarieven,? We lichten deze graag verder aan u toe. Neem contact met ons op.

Huisdierverzekering voor onverwachte zorgkosten

Door een ongeval of ziekte kan uw dier onverwacht zorg nodig hebben. De kosten hiervoor kunnen soms snel hoog oplopen, zeker als er een operatie nodig is. Net als bij mensen kunt u zich hiervoor laten verzekeren, namelijk met een huisdierverzekering. Lees ook: huisdierverzekering

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd