Milou van Velzen
Dierenarts

Milou van Velzen

Dierenarts spoed en opname
Dierenarts
Milou van Velzen
Dierenarts spoed en opname

Ik ben Milou van Velzen, dierenarts bij AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden en Dierenkliniek Zoetermeer Seghwaert. Ik heb de opleiding tot dierenarts gevolgd aan de Universiteit van Utrecht met als richting gezelschapsdieren. 

Prachtig beroep 

Als klein meisje in groep 4 riep ik al dat ik dierenarts wilde worden. Deze droom is nooit veranderd en is gelukkig ook werkelijkheid geworden. Het is een prachtig beroep. Als dierenarts kun je huisdieren echt helpen. Het geeft voldoening als een dier na bijvoorbeeld een advies of behandeling zich veel beter voelt en weer geniet van het leven. Dierenwelzijn staat bij mij dan ook hoog in het vaandel. 

Leerzaam 

Het is een enorm leerzaam beroep. Elke dag leer ik in de praktijk nog bij. Daarnaast probeer ik mezelf ook bij en na te scholen door lezingen bij te wonen. Op dit moment vind ik vrijwel alle gebieden binnen de diergeneeskunde interessant, dus is het lastig om een favoriet onderwerp te kiezen. Ik wil altijd mijn kennis en kunde opfrissen en verbeteren met nieuwe inzichten. 

Knaagdieren en katten 

Vroeger hebben we altijd huisdieren gehad. Van cavia’s en konijnen tot een bejaarde hamster. Ook ben ik opgegroeid met altijd een kat in huis. Hierdoor zou ik mijzelf meer een kattenmens noemen. Tijdens mijn studietijd mocht ik helaas geen huisdier op kamers. Op dit moment is er nog steeds geen eigen huisdier, maar het begint wel te kriebelen om een kat in huis te nemen. 

Dansen 

Naast diergeneeskunde is mijn andere passie dansen. Van hiphop tot modern en showdance. Toen ik mocht dansen in het wedstrijdteam van moderne dans is mijn dansdroom uitgekomen. We hebben met dit team ook vaak bekers gewonnen. Hierna heb ik een tijdje salsa lessen gevolgd, maar tegenwoordig heb ik mijn zinnen gezet op Dancehall. Zo nu en dan doe ik ook aan squashen en boulderen. Mijn hobby’s thuis zijn pianospelen en het maken van legpuzzels. 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd