Ingeborg Buitink
Dierenarts

Ingeborg Buitink

Dierenarts en praktijkmanager
Dierenarts
Ingeborg Buitink
Dierenarts en praktijkmanager

Mijn naam is Ingeborg Buitink en ik werk als dierenarts en praktijkmanager bij AniCura Schouwen-Duiveland.

Dierenarts en eigenaar

In 1996 ben ik dierenarts geworden en sinds 2000 werk ik al in deze kliniek. In 2008 nam ik de twee locaties over van de vorige eigenaar.

Rundvee en gezelschapsdieren

Ik begon mijn carrière als allround dierenarts omdat ik het ook leuk vond om rundvee te kunnen behandelen. Nu heb ik me volledig toegelegd op gezelschapsdieren en haal ik daar ontzettend veel plezier uit. Bij gezelschapsdieren is er namelijk meer mogelijk op medisch gebied, waardoor ik mijn kennis nog meer kan gebruiken.

Waarom ik mijn werk leuk vind

Van eigenaren begeleiden met hun zieke dier tot dieren helpen met spoedzorg. Elke dag is anders. Ik vind het ook interessant dat er verschillende diersoorten in de kliniek komen met verschillende aandoeningen. Vooral de spoedpatiënten vind ik een uitdaging. Dan moet ik snel de juiste beslissing nemen.

Echografie, tandheelkunde en weke delen chirurgie

Mijn expertises liggen op het gebied van echografie, tandheelkunde en weke delen chirurgie. Om mijzelf te blijven ontwikkelen, volg ik samen met mijn team ongeveer vijf keer per jaar nascholing. Het is fijn om je ergens goed in te verdiepen zodat je de patiënt de beste zorg kunt blijven bieden.

Veel verschillende dieren

Zelf heb ik twee honden, twee katten, drie kippen en ruim 20 schapen. Mijn twee honden, Chupa en Matti, zijn Spaanse waterhonden die af en toe ook gezondheidsproblemen hebben. Ik ben dan ook blij dat ze de beste zorg krijgen van mijn collega’s en mij in de kliniek.

Verder vind ik de lammertijd fantastisch. Ik kan er dan echt van genieten om tussen de schapen en lammetjes te lopen en ze te verzorgen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd