Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Annette Burm
Dierenarts

Annette Burm

Dierenarts, Practice Manager
Dierenarts
Annette Burm
Dierenarts, Practice Manager

Interessegebied: Dermatologie

Ik ben Annette Burm en werk bij AniCura Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen. Ik hou van de uitdaging om op te sporen waarom een dier ziek is en hoe dit op te lossen. Elke dag is hierdoor anders. Het contact met de dieren en de mensen erachter is de kers op de taart.

De liefde voor dieren en de interesse in geneeskunde heeft mij ooit doen besluiten om diergeneeskunde te gaan studeren. In 1986 ben ik afgestudeerd en sindsdien ben ik me blijven ontwikkelen. Vooral op het gebied van dermatologie heb ik me gespecialiseerd en later ook op endocrinologie, oncologie en kattengeneeskunde.

Expertises

Docenten als professor Rijnberk en dokter Belshaw op de universiteit inspireerden mij om me te gaan richten op endocrinologie. Als student was ik al lid van de toen net opgerichte europese groep dermatologie (ESVD). Nog steeds ga ik vrijwel elk jaar naar het ESVD-huidcongres en elk jaar bezoek ik het kattencongres van de organisatie ISFM. Bovendien volg ik ook dit jaar weer de ESAVS-cursus dermatologie. En tot slot ben ik ook zeer betrokken bij de behandeling van kanker bij dieren, doordat ik meer dan 30 jaar heb samengewerkt met Johan de Vos, pionier op dit gebied en oprichter van onze praktijk.

Batman gered na val van balkon

Thuis heb ik een kat genaamd Batman. Ooit gered na een val van een balkon. De eigenaar wou het kitten niet meer hebben.

Verder hou ik van fietsen, golfen, lezen en tekenen. Ook ga ik graag op reis. Inmiddels heb ik al heel wat landen gezien!

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd