Ontstoken oog hond

De 10-jarige Borzoi genaamd Ayusha is naar ons doorverwezen vanwege een ontstoken oog wat snel verslechterde. Ayusha kon direct terecht voor een consult bij onze Specialist Oogheelkunde, Rick Sanchez.

Met ontstoken oog van mijn hond naar de dierenarts

We waren lekker aan het wandelen in het bos. Mijn honden renden achter een paar hazen of konijnen aan. Niet dat ze ze vangen hoor, want daar zijn ze te oud en te langzaam voor. Maar tijdens het rennen werd bij een van mijn honden, Ayusha, het rechteroog geraakt. De volgende ochtend, kon hij zijn rechteroog niet goed openen. Het witte deel van zijn oog was rood. En hij kreeg het niet meer goed open. Dus zijn we naar de dierenarts gegaan. Die constateerde dat het oog was beschadigd en er iets van zijn ooglid was geschraapt. De dierenarts schreef een zalf voor en we moesten het een paar dagen aankijken.

Rode ogen en pus uit oog van mijn hond

Het oog werd op een gegeven moment vuurrood en er kwam pus uit. Ook had hij constant pijn en kon hij niet meer slapen. Bovendien ging zijn temperatuur omlaag. Na anderhalve week en geen verbetering begonnen we ons toch grote zorgen te maken. We wilden niet dat onze hond blind zou worden! Dus toen hebben we een afspraak gemaakt bij de SDU. Bij deze specialistische verwijskliniek konden we gelukkig binnen een halve dag terecht met ons (inmiddels) spoedgeval.

Oogspecialist hondenogen

Rick F. Sanchez, Europees Specialist Oogheelkunde, hielp ons met de diagnose en behandeling van het oog van Ayusha. Hij was heel vriendelijk met onze hond en kon hem echt op zijn gemak stellen. Hij nam hier ook de tijd voor en legde alles goed uit. Ik stelde wellicht wat veel vragen, maar ja, je wilt als baasje gewoon alles weten. Met een pincet en een speciaal apparaat, waarmee het oog open werd gehouden, haalde hij een zaadje uit het oog. Hier zat een stengeltje van twee centimeter aan vast. Het zaadje zat vast in het onderste witte gedeelte, onder het ooglid van het oog. Bij iedere oogbeweging zorgde het stengeltje voor een beschadiging. Wat moet dat pijnlijk geweest zijn voor Ayusha!

Blije hond

Toen het probleem was verholpen, was Ayusha zichtbaar opgelucht. Hij was zo blij dat hij gelijk op de grond ging liggen met zijn pootjes in de lucht. Ook wij werden er helemaal gelukkig van. Omdat hij anderhalve week niet had geslapen, ging hij, toen we thuiskwamen heerlijk slapen. We kregen van Rick nog oogdruppels mee die we vijf dagen lang moesten geven. Na twee dagen was de ontsteking weg uit het oog en sindsdien gaat het heel erg goed met onze Russische hazewind Borzoi.

Kosten bezoek oogspecialist

Ik ben heel tevreden over hoe de SDU en Rick F. Sanchez het ontstoken oog van onze hond hebben behandeld. Rick heeft een hart voor dieren en dat merkte ik aan mijn hond. Die vertrouwt niemand, maar bij Rick was hij op zijn gemak. Niet onbelangrijk is dat hij een zeer professionele dierenarts is en heel veel kennis heeft. Niet voor niets is hij Europees Specialist Oogheelkunde. Ik vond de kosten ook meevallen. Vooral omdat je in 1x precies weet wat er aan de hand is. Daardoor hoefden we niet nog een keer terug te komen.

Tips wat te doen bij ontstoken oog hond

Mijn tips voor hondeneigenaren wanneer er iets in het oog van de hond terechtkomt: wacht niet te lang voordat je naar een specialist oogheelkunde gaat. Met dieren (en kinderen) moet je niet te lang rondlopen met problemen, ze kunnen immers niet praten en aangeven hoeveel pijn ze hebben. Bovendien wil je niet dat je hond blind wordt.”

Tatiana & Ayusha

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd