Lastige breuk voor zwerfhond Found

Zwerfhond Found werd door een dierenbeschermster in Roemenië langs de weg gevonden met twee gebroken achterpoten. Nadat hij door de plaatselijke Roemeense dierenarts naar beste kunnen was geopereerd (stalen pinnen in zijn achterpoten), is hij door stichting AAI naar Nederland gehaald en in een gastgezin geplaatst om hem een kans op adoptie in Nederland te geven.

Gecompliceerde breuken in achterpoot

Maar eenmaal in Nederland kon hij van de ene op de andere dag nauwelijks meer lopen; zijn linker achterpoot hield hij hoog opgetild en zijn rechter achterpoot zwikte door. Wij, als gastgezin, hadden gelijk door dat er iets helemaal niet goed was. Omdat stichting AAI in het verleden al verschillende honden met orthopedische problemen heeft laten opereren door Edgar Scheepens, Europees Specialist Chirurgie, dipl. ECVS hebben we gelijk contact opgenomen met de Specialistische Dierenkliniek in Utrecht (SDU). Al snel bleek uit de röntgenfoto’s dat er sprake was van zeer gecompliceerde breuken; de dunne pinnen in zijn poten waren alweer gebroken en er was een bacteriële infectie in zijn linker achterpoot.

Dapper hondje

Dit zou voor Found het begin van een lang traject van antibiotica, operaties en revalidatie betekenen. Maar al in Roemenië had Found laten zien een dapper hondje te zijn. Hoewel hij enorm veel pijn moet hebben gehad, had hij nooit iets laten merken. Altijd bleef zijn staartje zwaaien. Ook nu, tijdens alle onderzoeken, hoefde hij nooit een ‘roesje’ ; hij liet alles toe, zolang zijn ‘baasjes’ erbij waren, wetend dat we hem wilden helpen.

Succesvolle operatie breuken

En juist deze combinatie van de wilskracht van Found en ons vertrouwen in de bekwaamheid van de orthopedisch chirurg(en) van het SDU, heeft ons doen besluiten om dit traject aan te gaan. En….met succes! Want nu, een jaar later, laten wij met trots het resultaat zien van de wilskracht van deze zwerfhond én de vakbekwaamheid van de specialisten van de SDU.

Heel veel dank aan alle lieve medewerk(st)ers en specialisten van de SDU. Found heeft nu weer een heerlijk hondenleven, o.a. dankzij de arthrodese. Hij rent weer rond, maakt lange wandelingen met zijn roedel en heeft zijn gouden mandje gevonden bij het gastgezin.

Ja, Found heeft ons als zijn baasjes gekozen en wij hebben hem met liefde geadopteerd. Hij geniet weer heerlijk van het leven, samen met zijn hondenmaatjes. Hoe mooi kan het leven van een zwerfhondje worden……

Rob en Anita Janssen

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd